Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Analysis of hazard and critical control points
CCP
Critical control point
Critical control points and hazard analysis
HACCP
HACCP system
Hazard analysis and critical control point
Hazard analysis and critical control points
Hazard analysis critical control point system
Hazard analysis of critical control points

Vertaling van "Hazard analysis critical control points " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
HACCP system | hazard analysis and critical control point | hazard analysis critical control point system | hazard analysis of critical control points | HACCP [Abbr.]

HACCP [Abbr.]


critical control points and hazard analysis | ensure the safekeeping of hazardous cleaning materials | analysis of hazard and critical control points | hazard analysis and critical control points

gevaren in een process identificeren en analyseren | risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen | gevarenanalyse en kritische controlepunten | HACCP




critical control point | CCP [Abbr.]

kritisch controlepunt | CCP [Abbr.]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
(d)an assessment of procedures on good manufacturing practices, good hygiene practices, good farming practices, and of procedures based on the principles of hazard analysis critical control points (HACCP).

d)een evaluatie van de procedures inzake goede fabricagepraktijken, goede hygiënepraktijken, goede landbouwpraktijken en van de procedures die gebaseerd zijn op de beginselen van de gevarenanalyse van kritische controlepunten (hazard analysis critical control points — HACCP).


The competent authority must perform special ‘hazard analysis and critical control point-based’ procedures, to verify whether food businesses apply EU rules on microbiological criteria, residues, contaminants and prohibited substances.

De bevoegde autoriteit moet speciale procedures uitvoeren op basis van „risicoanalyse en kritisch controlepunt” om te controleren of de levensmiddelenbedrijven de EU-regels inzake microbiologische criteria, residuen, verontreinigingen en verboden stoffen toepassen.


59. Calls for closer cooperation with the International Organisation for Standardisation and the implementation on as large a scale as possible of alternative systems such as HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points);

59. wenst dat nauwer wordt samengewerkt met de Internationale Organisatie voor Normalisatie (International Organisation for Standardisation) en dat alternatieve systemen, zoals HACCP (risicoanalyses en kritische controlepunten − Hazard Analysis Critical Control Points), zo ruim mogelijk worden toegepast;


(2) Article 5(1) of Regulation (EC) No 852/2004 of the European Parliament and of the Council of 29 April 2004 on the hygiene of foodstuffs requires that all food business operators put in place, implement and maintain a procedure based on the Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) principles.

(2) Artikel 5, lid 1, van Verordening (EG) nr. 852/2004 van het Europees Parlement en de Raad van 29 april 2004 inzake levensmiddelenhygiëne verplicht alle exploitanten van levensmiddelenbedrijven zorg te dragen voor de invoering, de uitvoering en de handhaving van een of meer permanente procedures die gebaseerd zijn op de beginselen van risicoanalyse en kritische controlepunten (HACCP).


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
43. Calls on the Commission to simplify procedures in relation to hazard analysis critical control points (HACCP) and to take into account the needs of small businesses, with particular regard to micro-businesses;

43. verzoekt de Commissie de procedures betreffende risicoanalyse en beheersing van kritische controlepunten (Hazard Analysis and Critical Control PointsHACCP) te vereenvoudigen en rekening te houden met de behoeften van kleine ondernemingen, met name micro-ondernemingen;


It concludes that current meat inspection systems can be improved when supplemented with information from the complete production chain, use of the Hazard Analysis, Critical Control Point (HACCP) principles in the slaughter plant and microbiological monitoring of faecal indicator organisms.

Het concludeert dat de huidige vleeskeuringssystemen kunnen worden verbeterd, als zij worden aangevuld met informatie uit de volledige productieketen, gebruik van de HACCP-beginselen in de slachtinrichting en microbiologische monitoring van fecale indicatororganismen.


The use of clean water with whole fishery products and for external washing of live bivalve molluscs, echinoderm, tunicates and marine gastropods does not represent a risk for public health as long as control procedures based, in particular, on the Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP) principles have been developed and put in place by food business operators to ensure that it is not a source of contamination.

Het gebruik van schoon water voor visserijproducten in gehele staat en voor het uitwendig wassen van levende tweekleppige weekdieren, stekelhuidigen, manteldieren en mariene buikpotigen vormt geen risico voor de volksgezondheid, als door de exploitanten van levensmiddelenbedrijven op met name de HACCP-beginselen gebaseerde controleprocedures worden ontwikkeld en toegepast om ervoor te zorgen dat het water geen bron van verontreiniging vormt.


It concluded that one of the major control measures is to control temperature and to establish a system based on hazard analysis and critical control point principles.

Het concludeerde dat een van de belangrijkste bestrijdingsmaatregelen de beheersing van de temperatuur en de vaststelling van een op de HACCP-beginselen (Hazard Analysis and Critical Control Points) gebaseerd systeem is.


(11) With the introduction of the Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP) procedure, food operators must develop methods to control and reduce or eliminate biological, chemical or physical hazards.

(11) In verband met de invoering van HACCP-procedures moeten exploitanten van levensmiddelenbedrijven methoden uitwerken om biologische, chemische en materiële gevaren te bestrijden en te reduceren of helemaal te elimineren.


(17) The hazard analysis critical control point system in food at all stages of production should take account of the principles already laid down by the Codex Alimentarius allowing at the same time the flexibility needed for its application in all situations, and in particular in small businesses. Successful implementation of the HACCP system will require the full cooperation and commitment of the business’s employees.

(17) Bij een HACCP‑systeem in de levensmiddelenproductie moet in alle productiestadia rekening worden gehouden met de beginselen die zijn vastgelegd in de Codex Alimentarius en dient terzelfder tijd te worden gezorgd voor de nodige soepelheid om het systeem overal te kunnen toepassen, ook in kleine bedrijven. Een succesvolle toepassing van het HACCP-systeem vereist volledige medewerking en engagement van de werknemers van de onderneming.




Anderen hebben gezocht naar : haccp system     critical control point     Hazard analysis critical control points     


datacenter (1): www.wordscope.nl (v4.0.br)

'Hazard analysis critical control points' ->

Date index: 2022-07-01
w