Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Certainty of law
Characteristics of micobioloy
Equal pay for equal work principle
Equal pay principle
Execute microbiological analysis in the food chain
Implement microbiological analysis in the food chain
Legal certainty
Legal security
Microbiological control of fresh meats
Microbiological inspection of fresh meats
Microbiology analyser
Microbiology analyzer
Microbiology-bacteriology
Perform a microbiological analysis in the food chain
Perform microbiological analysis in the food chain
Perform quality control in microbiology laboratories
Principle of equal pay
Principle of equal pay for equal work
Principle of equality and legal certainty
Principle of legal certainty
Principles of microbiology
Specialties of bacteria

Vertaling van "Principles microbiology " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
principles of microbiology | specialties of bacteria | characteristics of micobioloy | microbiology-bacteriology

medische microbiologie | microbiologie-bacteriologie


execute microbiological analysis in the food chain | perform a microbiological analysis in the food chain | implement microbiological analysis in the food chain | perform microbiological analysis in the food chain

microbiologische analyses in de voedselketen uitvoeren


perform quality assurance testing in microbiology laboratories | perform quality control in microbiology laboratories | carry out quality control in microbiology laboratories | carry out quality controls in microbiology laboratories

kwaliteitscontrole in microbiologielaboratoria uitvoeren


A rare chromosomal anomaly syndrome with a highly variable phenotype ranging from normal (in the majority of cases) to a mild, subtle phenotype. Principle characteristics are spinal abnormalities (stenosis, vertebral fusion, and kyphosis), hypotonia,

mozaïektrisomie 20


equal pay for equal work principle | equal pay principle | principle of equal pay | principle of equal pay for equal work | principle of equal pay for equal work or work of equal value | principle of equal pay for male and female workers for equal work | principle of equal pay for male and female workers for equal work or work of equal value | the principle that men and women should receive equal pay for equal work

beginsel van gelijk loon voor gelijk werk | beginsel van gelijke beloning | beginsel van gelijke beloning van mannelijke en vrouwelijke werknemers voor gelijke arbeid | beginsel van gelijke beloning van mannelijke en vrouwelijke werknemers voor gelijke of gelijkwaardige arbeid


microbiology analyser | microbiology analyzer

analysator voor de microbiologie


microbiological control of fresh meats | microbiological inspection of fresh meats

microbiologische controle van vers vlees


A rare chromosomal anomaly syndrome with a highly variable phenotype. Principle characteristics are prenatal and postnatal growth delay, mild to severe intellectual disability, hemiatrophy, webbed neck, ocular and cutaneous pigmentary anomalies, cran

mozaïektrisomie 22


A rare chromosomal anomaly syndrome with a highly variable phenotype. Principle characteristics are a neonatal mewing cry, severe developmental delay and intellectual disability, short stature, hypotonia, dysmorphic features (including microcephaly,

ring 5


principle of legal certainty [ certainty of law | legal certainty | legal security | principle of equality and legal certainty ]

rechtszekerheidsbeginsel [ beginsel van gelijkheid en rechtszekerheid ]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
(3) In order to protect public health, maximum residue limits should be established in accordance with generally recognised principles of safety assessment, taking into account toxicological risks, environmental contamination, as well as unintended microbiological and pharmacological effects of residues.

(3) Om de volksgezondheid te beschermen, moeten de maximumwaarden voor residuen worden vastgesteld overeenkomstig algemeen erkende beginselen voor veiligheidsbeoordeling, waarbij rekening moet worden gehouden met toxicologische risico's, verontreiniging door het milieu, en onbedoelde microbiologische en farmacologische effecten van residuen.


(16) In order to protect human health, maximum residue limits should be established in accordance with generally recognised principles of safety assessment, taking into account toxicological risks, environmental contamination, as well as unintended microbiological and pharmacological effects of residues.

(16) Om de menselijke gezondheid te beschermen moeten de maximumwaarden voor residuen worden vastgesteld overeenkomstig algemeen erkende beginselen voor veiligheidsbeoordeling, waarbij rekening moet worden gehouden met toxicologische risico's, verontreiniging door het milieu, en onbedoelde microbiologische en farmacologische effecten van residuen.


(1b) In order to protect public health, maximum residue limits should be established in accordance with generally recognised principles of safety assessment, taking into account toxicological risks, environmental contamination, as well as unintended microbiological and pharmacological effects of residues.

(1 ter) Om de volksgezondheid te beschermen, moeten de maximumwaarden voor residuen worden vastgesteld overeenkomstig algemeen erkende beginselen voor veiligheidsbeoordeling, waarbij rekening moet worden gehouden met toxicologische risico's, verontreiniging door het milieu, en onbedoelde microbiologische en farmacologische effecten van residuen.


It concludes that current meat inspection systems can be improved when supplemented with information from the complete production chain, use of the Hazard Analysis, Critical Control Point (HACCP) principles in the slaughter plant and microbiological monitoring of faecal indicator organisms.

Het concludeert dat de huidige vleeskeuringssystemen kunnen worden verbeterd, als zij worden aangevuld met informatie uit de volledige productieketen, gebruik van de HACCP-beginselen in de slachtinrichting en microbiologische monitoring van fecale indicatororganismen.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
1. Food business operators shall perform testing as appropriate against the microbiological criteria set out in Annex I, when they are validating or verifying the correct functioning of their procedures based on HACCP principles and good hygiene practice.

1. Om hun op HACCP-beginselen gebaseerde procedures en goede hygiënepraktijken te valideren of te verifiëren of die goed functioneren, voeren exploitanten van levensmiddelenbedrijven waar van toepassing testen uit aan de hand van de microbiologische criteria van bijlage I.


1. Food business operators shall ensure that foodstuffs comply with the relevant microbiological criteria set out in Annex I. To this end the food business operators at each stage of food production, processing and distribution, including retail, shall take measures, as part of their procedures based on HACCP principles together with the implementation of good hygiene practice, to ensure the following:

1. Exploitanten van levensmiddelen zorgen ervoor dat levensmiddelen voldoen aan de desbetreffende microbiologische criteria zoals aangegeven in bijlage I. Daartoe nemen de exploitanten van levensmiddelenbedrijven in alle stadia van de productie, verwerking en distributie van levensmiddelen, met inbegrip van de detailhandel, de nodige maatregelen, in het kader van hun op HACCP gebaseerde procedures en de toepassing van goede hygiënepraktijken, om te bereiken dat:


It highlighted the relevance of basing microbiological criteria on formal risk assessment and internationally approved principles.

Het comité onderstreepte daarin dat microbiologische criteria op een formele risicobeoordeling en internationaal erkende beginselen gebaseerd dienen te zijn.


The Communication from the Commission on the Community Strategy for setting microbiological criteria for foodstuffs describes the strategy to lay down and revise the criteria in Community legislation, as well as the principles for the development and application of the criteria.

In het discussiestuk van de Commissie over een communautaire strategie voor het vaststellen van microbiologische criteria voor levensmiddelen worden de strategie voor het vaststellen en herzien van de criteria in de communautaire wetgeving en de beginselen voor het ontwikkelen en toepassen van die criteria beschreven.


the possibility of adopting microbiological criteria and temperature control requirements for certain classes of foodstuffs in accordance with scientifically accepted general principles,

de mogelijkheid tot het vaststellen van microbiologische criteria en criteria voor temperatuurbeheersing voor bepaalde klassen levensmiddelen, overeenkomstig wetenschappelijk aanvaarde algemene beginselen;


37. Calls on the European Union to defend the principles laid down in the 1992 convention on biodiversity and the FAO's international undertaking on plant genetic resources and supports the ban on the patenting of animals, plants, micro-organisms and biological and microbiological processes;

37. verlangt dat de Europese Unie de beginselen verdedigt die genoemd worden in het Biodiversiteitsprotocol van 1992, evenals de internationale toezeggingen van de FAO inzake het botanisch genetisch erfgoed, en dat zij dus het idee ondersteunt dat er geen octrooien mogen worden verleend op dieren, planten en micro-organismen, alsook op biologische en microbiologische processen;




datacenter (1): www.wordscope.nl (v4.0.br)

'Principles microbiology' ->

Date index: 2024-01-27
w