Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Maintain the use of additives in food manufacturing
Manage the use of additives in food manufacturing
Oversee the use of additives in food manufacturing
Supervise the use of additives in food manufacturing

Vertaling van "Supervise the use additives in food manufacturing " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
oversee the use of additives in food manufacturing | supervise the use of additives in food manufacturing | maintain the use of additives in food manufacturing | manage the use of additives in food manufacturing

gebruik van additieven bij de vervaardiging van voedingsmiddelen beheren | gebruik van additieven voor de voedselproductie beheren
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
‘ingredient’ means any substance or product, including flavourings, food additives and food enzymes, and any constituent of a compound ingredient, used in the manufacture or preparation of a food and still present in the finished product, even if in an altered form; residues shall not be considered as ‘ingredients’.

f) „ingrediënt”: elke stof of product, waaronder aroma's, levensmiddelenadditieven en voedingsenzymen, en elk bestanddeel van een samengesteld ingrediënt, die/dat bij de vervaardiging of de bereiding van een levensmiddel wordt gebruikt en nog in het eindproduct aanwezig is, zelfs in een veranderde vorm; residuen worden niet als ingrediënten beschouwd.


Brussels, 14 November 2011 – The use of additives in food will soon become even safer and more transparent than it currently is thanks to two pieces of legislation adopted by the European Commission.

Brussel, 14 november 2011 – Het gebruik van additieven in levensmiddelen zal binnenkort nog veiliger en transparanter worden dan het al is dankzij twee wetteksten die de Europese Commissie heeft goedgekeurd.


(f) ‘ingredient’ means any substance, including food additives and food enzymes, and any constituent of a compound ingredient, used in the manufacture or preparation of a food and still present in the finished product, even if in an altered form; residues shall not be considered as ingredients.

f) "ingrediënt": elke stof, waaronder levensmiddelenadditieven en voedingsenzymen, en elk bestanddeel van een samengesteld ingrediënt, die/dat bij de vervaardiging of de bereiding van een levensmiddel wordt gebruikt en nog in het eindproduct aanwezig is, zelfs in een veranderde vorm; residuen worden niet als ingrediënten beschouwd.


Additives are substances used for a variety of reasons -such as preservation, colouring, sweetening, etc.- during the preparation of food. The European Union legislation defines them as " any substance not normally consumed as a food in itself and not normally used as a characteristic ingredient of food, whether or not it has nutritive value, the intentional addition of which to food for a technological purpose in the manufacture, processing, prepar ...[+++]

Additieven zijn stoffen die om verschillende redenen worden gebruikt bij de bereiding van voedsel, zoals conservering, kleuring, zoeten, enz. In de wetgeving van de Europese Unie worden zij omschreven als "elke stof, met of zonder voedingswaarde, die op zichzelf gewoonlijk niet als voedsel wordt geconsumeerd en gewoonlijk niet als kenmerkend voedselingrediënt wordt gebruikt, en die voor technologische doeleinden bij het vervaardigen, verwerken, bereiden, behandelen, verpakken, vervoeren of opslaan van levensmiddelen bewust aan deze levensmiddelen wordt to ...[+++]


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
aid the manufacture, processing, preparation, treatment, packing, transport or storage of food, including food additives, food enzymes and food flavourings, provided that the food additive is not used to disguise faulty raw materials or cover up unhygienic practices.

vergemakkelijking van het vervaardigen, verwerken, bereiden, behandelen, verpakken, vervoeren of opslaan van levensmiddelen, met inbegrip van levensmiddelenadditieven, voedingsenzymen en levensmiddelenaroma's, mits het levensmiddelenadditief niet wordt gebruikt om ondeugdelijke grondstoffen of onhygiënische methoden te maskeren.


This dossier must contain the chemical identifications of the additive, its manufacturing process, methods of analyses and reaction and fate in food, the case of need, the proposed uses and toxicological data.

Dat dossier moet de chemische specificaties van het additief, het productieproces, de analysemethoden, de reactie en de lotgevallen in levensmiddelen, de noodzaak, het voorgestelde gebruik en toxicologische gegevens bevatten.


Re-evaluation is prioritised on the basis of when a food additive was last evaluated, the availability of new scientific information, the extent of use of a food additive and the human exposure to it.

Bij de herbeoordeling worden de prioriteiten vastgesteld aan de hand van de tijd die is verstreken sinds de vorige beoordeling van het additief, de beschikbaarheid van nieuwe wetenschappelijke informatie, de mate van gebruik van het additief en de blootstelling van de mens eraan.


Annex III to this Regulation should be completed with the other food additives used in food additives and food enzymes as well as carriers for nutrients and their conditions of use in accordance with Regulation (EC) No 1331/2008 [establishing a common authorisation procedure for food additives, food enzymes and food flavourings].

Bijlage III bij deze verordening moet worden aangevuld met de overige levensmiddelenadditieven die in levensmiddelenadditieven en in voedingsenzymen en draagstoffen voor voedingsstoffen worden gebruikt en met de gebruiksvoorwaarden, overeenkomstig Verordening (EG) nr. 1331/2008 [tot vaststelling van een uniforme goedkeuringsprocedure voor levensmiddelenadditieven, voedingsenzymen en levensmiddelenaroma’s].


3. Where a food additive in a food flavouring, food additive or food enzyme is added to a food and has a technological function in that food, it shall be considered a food additive of that food and not a food additive of the added flavouring, food additive or food enzyme, and must then comply with the condit ...[+++]

3. Indien een levensmiddelenadditief in een levensmiddelenaroma, levensmiddelenadditief of voedingsenzym wordt toegevoegd aan een levensmiddel en een technologische functie in dat levensmiddel heeft, wordt het beschouwd als een levensmiddelenadditief van dat levensmiddel, en niet als een levensmiddelenadditief van het toegevoegde aroma, levensmiddelenadditief of voedingsenzym, en moet het derhalve voldoen aan de voorwaarden voor het gebruik van dat levensmiddel.


(ii)be placed in Annex III, Part B, and its addition to foods or its use in the manufacture of foods shall only be allowed under the conditions specified therein.

ii)opgenomen in deel B van bijlage III en is de toevoeging ervan aan levensmiddelen en het gebruik ervan bij de vervaardiging van levensmiddelen slechts toegestaan onder de aldaar vermelde voorwaarden.




Anderen hebben gezocht naar : Supervise the use additives in food manufacturing     


datacenter (1): www.wordscope.nl (v4.0.br)

'Supervise the use additives in food manufacturing' ->

Date index: 2023-07-28
w