Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Analyse production processes for improvement
Analyse the production process for improvement
Biochemical procedures of cider production
Biochemical process of cider production
Biochemical processes of cider production
Goods obtained by processing agricultural products
Monitor the process of wine production
Monitor the winr process wine production
Monitor wine production processes
Search production processes for improvement
Test production processes for improvement
The biochemical processes of cider production
View the process of wine production

Vertaling van "The biochemical processes cider production " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
biochemical procedures of cider production | biochemical process of cider production | biochemical processes of cider production | the biochemical processes of cider production

biochemische processen bij de productie van cider


monitor the winr process wine production | monitor wine production processes | monitor the process of wine production | view the process of wine production

proces van wijnproductie monitoren | proces van wijnproductie volgen


analyse the production process for improvement | test production processes for improvement | analyse production processes for improvement | search production processes for improvement

productieprocessen analyseren voor verbetering


wastes from wood processing and the production of panels and furniture, pulp, paper and cardboard | wastes from wood processing and the production of paper,cardboard,pulp,panels and furniture

afval van de houtverwerking en de productie van papier, karton, pulp, panelen en meubelen


wastes from sulphur chemical processes (production and transformation) and desulphurisation processes | wastes from the manufacture, formulation, supply and use of sulphur chemicals, sulphur chemical processes and desulphurisation processes | wastes from the MFSU of sulphur chemicals, sulphur chemical processes and desulphurisation processes

afval van chemische processen met zwavel(productie en omzetting) en ontzwavelingsprocessen


goods obtained by processing agricultural products | goods resulting from the processing of agricultural products

door verwerking van landbouwproducten verkregen goederen
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Examples of the rising importance of biotechnology are in industrial applications including biopharmaceuticals, food and feed production and biochemicals, of which the market share of the latter is estimated to increase by up to 12 % to 20 % of chemical production by 2015.

Voorbeelden van het toenemende belang van de biotechnologie zijn te vinden bij de industriële toepassingen, met inbegrip van biologische geneesmiddelen, voedsel- en veevoederproductie en biochemicaliën, waarvan de stijging van het marktaandeel in de chemische productie, wat biochemicaliën betreft, in 2015 wordt geraamd op 12 tot 20 %.


* Food enzyme: a product obtained from plants, animals or micro-organisms that can trigger a biochemical reaction and is used in the manufacture, processing, preparation, treatment, packaging, transport or storage of food.

* Voedingsenzym: een uit planten, dieren of micro-organismen verkregen product dat een biochemische reactie kan katalyseren en dat wordt gebruikt bij de vervaardiging, de verwerking, de bereiding, de behandeling, de verpakking, het vervoer of de opslag van levensmiddelen.


* Food enzyme: a product obtained from plants, animals or micro-organisms that can trigger a biochemical reaction and is used in the manufacture, processing, preparation, treatment, packaging, transport or storage of food.

* Voedingsenzym: een uit planten, dieren of micro-organismen verkregen product dat een biochemische reactie kan katalyseren en dat wordt gebruikt bij de vervaardiging, de verwerking, de bereiding, de behandeling, de verpakking, het vervoer of de opslag van levensmiddelen.


sufficient concentrations of phosphorus, magnesium, manganese, boron, etc. In particular, the presence of manganese (an element which is a catalyst for many enzymatic and biochemical processes and also plays a decisive role in the formation of chlorophyll) and magnesium (an element which plays a decisive role in the formation of the chlorophyll molecule) is crucial in producing an oil that has the characteristic yellowish-green colour and is rich in aromatic substances,

de voldoende grote concentraties fosfor, magnesium, mangaan, boor, enz. Vooral de aanwezigheid van mangaan (een element dat fungeert als katalysator voor vele enzymatische en biochemische processen en ook een doorslaggevende rol speelt bij de vorming van chlorofyl) en van magnesium (een element dat een doorslaggevende rol speelt bij de vorming van de chlorofylmolecule) is van zeer groot belang. Hierdoor krijgt de olijfolie haar kenmerkende groengele kleur en is zij rijk aan aromatische stoffen;


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
All books on cider and apple production in England for the last three hundred years describe the apple distilling process.

In alle boeken over de productie van cider en de appelteelt in Engeland van de laatste driehonderd jaar wordt het proces van de appeldistillatie beschreven.


A combination of the soil and climate in Somerset, together with the traditional apple varieties grown in most Somerset orchards for cider brandy production purposes, results in the production of a quality spirit drink recognized throughout the UK cider industry.

Dankzij de combinatie van de bodem en het klimaat van Somerset en de traditionele appelvariëteiten die in de boomgaarden van Somerset worden geteeld voor de productie van „cider brandy” (appelcider-eau-de-vie) wordt deze eau-de-vie door alle ciderproducenten in het Verenigd Koninkrijk erkend als kwaliteitsproduct.


The term describes a distinct cask aged product produced in UK that is distilled from cider made by the fermentation of traditional cider apple varieties.

De term duidt een speciaal, op vat gerijpt, in het Verenigd Koninkrijk geproduceerd product aan dat wordt gedistilleerd uit cider die is gemaakt door fermentatie van traditionele ciderappelvariëteiten.


* Food enzyme: a product obtained from plants, animals or micro-organisms that can trigger a biochemical reaction and is used in the manufacture, processing, preparation, treatment, packaging, transport or storage of food.

* Voedingsenzym: een uit planten, dieren of micro-organismen verkregen product dat een biochemische reactie kan katalyseren en dat wordt gebruikt bij de vervaardiging, de verwerking, de bereiding, de behandeling, de verpakking, het vervoer of de opslag van levensmiddelen.


From 1 December 2007, under the provisions of Regulation (EC) No 780/2006, sulphur dioxide and potassium metabisulphite are permitted for the processing of fruit wines, made from fruit other than grapes, and also for the processing of cider, perry and mead.

Vanaf 1 december 2007 zijn zwaveldioxide en kaliummetabisulfiet overeenkomstig het bepaalde in Verordening (EG) nr. 780/2006 toegelaten voor de bereiding van vruchtenwijn uit andere vruchten dan druiven, en ook voor de bereiding van appelwijn, perenwijn en honingdrank.


Regular testing against the criterion is not required in normal circumstances for the following ready-to-eat foods: — those which have received heat treatment or other processing effective to eliminate L. monocytogenes, when recontamination is not possible after this treatment (for example, products heat treated in their final package), — fresh, uncut and unprocessed vegetables and fruits, excluding sprouted seeds, — bread, biscuits and similar products, — bottled or packed waters, soft drinks, beer, ...[+++]

Regelmatige tests betreffende dit criterium zijn onder normale omstandigheden niet vereist voor de volgende kant-en-klare levensmiddelen: — kant-en-klare levensmiddelen die een warmtebehandeling of andere be- of verwerking hebben ondergaan waarmee L. monocytogenes wordt geëlimineerd, wanneer na deze behandeling geen herbesmetting kan optreden, bijvoorbeeld producten die in hun eindverpakking een warmtebehandeling hebben ondergaan; — verse, ongesneden en onverwerkte groenten en fruit, met uitzondering van gekiemde zaden; — brood, biscuits en soortgelijke producten; — water in flessen of pakken, frisdranken, bier, ...[+++]


w