Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Ante-mortem inspection
Ante-mortem veterinary inspection
Conduct ante-mortem veterinary health inspection
Conduct veterinary health check before slaughter
Post mortem health inspection
Pre-slaughter inspection
Veterinary inspection

Vertaling van "Conduct ante-mortem veterinary health inspection " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
conduct ante-mortem veterinary health check of animals intended for consumption | conduct veterinary health check before slaughter | conduct ante-mortem veterinary health inspection | conduct ante-mortem veterinary health inspection of food production animals

veterinaire gezondheidsinspectie ante mortem uitvoeren


ante-mortem inspection | ante-mortem veterinary inspection | pre-slaughter inspection

ante-mortem keuring | keuring voor het slachten | keuring vóór het slachten


post mortem health inspection | veterinary inspection

keuring na het slachten
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Where the epidemiological or other data from the holding of provenance of the animals, the food chain information or the findings of ante-mortem inspection or post-mortem visual detection of relevant abnormalities indicate possible risks to public health, animal health or animal welfare, the official veterinarian should have the possibility to decide which palpations and incisions must be carried out during post-mortem ...[+++]

Wanneer de epizoötiologische of andere gegevens van het bedrijf van herkomst van de dieren, de informatie over de voedselketen of de bevindingen van de antemortemkeuring of, na het slachten, het visueel herkennen van relevante afwijkingen wijzen op mogelijke risico’s voor de volksgezondheid, de diergezondheid en het dierenwelzijn, moet de officiële dierenarts kunnen beslissen welke palpaties en insnijdingen moeten plaatsvinden tijdens de postmortemkeuring om te beslissen of het vlees geschikt is voor menselijke consumptie.


When the official veterinarian, while carrying out ante-mortem or post-mortem inspection or any other inspection activity, suspects the presence of an infectious agent of animal diseases for which animal health rules are laid down in Union legislation, the official veterinarian must notify as appropriate the competent authority and both must take all necessary measures ...[+++]

Als de officiële dierenarts bij de verrichting van een antemortem- of postmortemkeuring of enige andere inspectieactiviteit een vermoeden krijgt van de aanwezigheid van een ziekteverwekker van dierziekten waarvoor in de wetgeving van de Unie veterinairrechtelijke voorschriften zijn vastgesteld, stelt hij de bevoegde autoriteit daarvan op passende wijze in kennis en nemen beiden, overeenkomstig de wetgeving van de Unie, de nodige maatregelen en voorzorgen om verspreiding van de ziekteverwekker te voorkomen”.


The animals showed no clinical sign of ND on the day of shipment to the slaughter house and were further subjected to ante-mortem and post-mortem examination and having showed no clinical signs suggestive of ND; were slaughtered in an approved establishment that is subject to regular inspection by the Veterinary Competent Authority and which has not processed poultry infected with ND since having last cleaned and disinfected.

geen klinische tekenen van ND vertoonden op de datum van vervoer naar het slachthuis en aanvullend zowel voor als na hun dood zijn onderzocht en vrij van klinische ND-tekenen zijn bevonden; werden geslacht in een erkende inrichting die regelmatig wordt geïnspecteerd door de veterinaire bevoegde autoriteit en waarin geen met ND besmet pluimvee is verwerkt sinds de laatste reiniging en desinfectie.


When the epidemiological or other data from the holding of provenance of the animals, the food chain information or the findings of ante-mortem inspection and/or post-mortem visual detection of relevant abnormalities indicate possible risks to public health, animal health or animal welfare, the carcases and offal of pigs are to undergo additional post-mortem procedures using incision and palpation.

Wanneer de epidemiologische of andere gegevens van het bedrijf van herkomst van de dieren, de informatie over de voedselketen of de bevindingen van de antemortemkeuring en/of postmortem visuele opsporing van relevante afwijkingen mogelijke risico’s voor de volksgezondheid, de diergezondheid of het dierenwelzijn aan het licht brengen, moeten de karkassen en het slachtafval van varkens aanvullende postmortemkeuringen ondergaan waarbij gebruik wordt gemaakt van incisies en palpaties.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Where appropriate, the animals shall be subjected to veterinary ante- and post-mortem inspection.

Zo nodig moeten de dieren aan een antemortem- en postmortemkeuring door een veearts worden onderworpen.


The current system of veterinary checks for meat imports has contributed to the absence over the past 15 years of any major health crisis in the EU. The obligation to conduct these controls is enshrined in EU legislation, while the Rapid Alert System for Food and Feed (RASFF), the Trade Control and Expert System (Traces), the Food and Veterinary Office (FVO) inspection mission reports and ...[+++]

Het huidige systeem van veterinaire controles van vleesimporten heeft ertoe bijgedragen dat er zich de voorbije vijftien jaar geen grote gezondheidscrises hebben voorgedaan in de EU. De verplichting om die controles uit te voeren is in de EU-wetgeving verankerd, waarbij het systeem voor snelle waarschuwingen voor levensmiddelen en diervoeders (Rasff), het Trade Control and Expert System (Traces) en de verslagen van de inspectiebezoeken van het Voedsel- en ...[+++]


On 26 November 2003, the European Food Safety Authority (EFSA) adopted an opinion on ‘Tuberculosis in bovine animals: risks for human health and control strategies’, which concludes that efficient post-mortem examination of specified lymph nodes and of the lungs represents an important element of national bovine tuberculosis eradication programmes, as well as being an integral part of veterinary meat inspection programmes aimed at ...[+++]

Op 26 november 2003 heeft de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) een advies goedgekeurd over „Tuberculose bij runderen: risico’s voor de gezondheid van de mens en bestrijdingsstrategieën” („Tuberculosis in bovine animals: risks for human health and control strategies”), waarin wordt geconcludeerd dat de doelmatige postmortemkeuring van bepaalde lymfklieren en de longen een belangrijk element van de nationale programma’s voor de uitroeiing van rundertuberculose is, alsook een integrerend onderdeel van veterinaire vleeskeuringsprogra ...[+++]


When the official veterinarian, while carrying out ante-mortem or post-mortem inspection or any other inspection activity, suspects the presence of an infectious agent of animal diseases for which animal health rules are laid down in Union legislation, the official veterinarian must notify as appropriate the competent authority and both must take all necessary measures ...[+++]

Als de officiële dierenarts bij de verrichting van een antemortem- of postmortemkeuring of enige andere inspectieactiviteit een vermoeden krijgt van de aanwezigheid van een ziekteverwekker van dierziekten waarvoor in de wetgeving van de Unie veterinairrechtelijke voorschriften zijn vastgesteld, stelt hij de bevoegde autoriteit daarvan op passende wijze in kennis en nemen beiden, overeenkomstig de wetgeving van de Unie, de nodige maatregelen en voorzorgen om verspreiding van de ziekteverwekker te voorkomen.


(d) the animals shall have passed the ante-mortem health inspection at the slaughterhouse during the 24 hours before slaughter and have in particular undergone examination for mouth and feet disease and not shown signs of that disease.

d) bij alle de dieren is, in de laatste 24 uur vóór het slachten, in het slachthuis een antemortemonderzoek verricht, waarbij met name is gezocht naar mond- en klauwzeer, en daarbij zijn geen symptomen van deze ziekte gevonden.


(b) come from an animal for slaughter which, in accordance with Annex B, Chapter V, bas undergone a post-mortem health inspection carried out by a veterinary official and been deemed suitable for slaughter in accordance with the provisions of this Directive, with a view to being exported to the Community;

b ) afkomstig zijn van een slachtdier dat , overeenkomstig het bepaalde in hoofdstuk V van bijlage B , voor het slachten is gekeurd door een officiële dierenarts en overeenkomstig de bepalingen van deze richtlijn geschikt is bevonden voor het slachten met het oog op uitvoer naar de Gemeenschap ;




datacenter (1): www.wordscope.nl (v4.0.br)

'Conduct ante-mortem veterinary health inspection' ->

Date index: 2023-07-10
w