Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Analysis of hazard and critical control points
CCP
Critical control point
Critical control points and hazard analysis
HACCP
HACCP system
Hazard analysis and critical control point
Hazard analysis and critical control points
Hazard analysis critical control point system
Hazard analysis of critical control points

Vertaling van "Critical control points and hazard analysis " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
critical control points and hazard analysis | ensure the safekeeping of hazardous cleaning materials | analysis of hazard and critical control points | hazard analysis and critical control points

gevaren in een process identificeren en analyseren | risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen | gevarenanalyse en kritische controlepunten | HACCP


HACCP system | hazard analysis and critical control point | hazard analysis critical control point system | hazard analysis of critical control points | HACCP [Abbr.]

HACCP [Abbr.]




critical control point | CCP [Abbr.]

kritisch controlepunt | CCP [Abbr.]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
The competent authority must perform special ‘hazard analysis and critical control point-based’ procedures, to verify whether food businesses apply EU rules on microbiological criteria, residues, contaminants and prohibited substances.

De bevoegde autoriteit moet speciale procedures uitvoeren op basis van „risicoanalyse en kritisch controlepunt” om te controleren of de levensmiddelenbedrijven de EU-regels inzake microbiologische criteria, residuen, verontreinigingen en verboden stoffen toepassen.


The official controls include audits of good hygiene practices and HACCP principles (Hazard Analysis and Critical Control Points), as well as specific controls whose requirements are determined by sector (fresh meat, bivalve molluscs, fishery products, milk and dairy products).

De officiële controles omvatten de audits betreffende de goede hygiënepraktijken en de HACCP-beginselen (Hazard Analysis Critical Control Point (risicoanalyse en kritisch controlepunt)), alsmede specifieke controles waarvan de eisen per sector worden vastgesteld (vers vlees, tweekleppige weekdieren, visserijproducten, melk en zuivelproducten).


The use of clean water with whole fishery products and for external washing of live bivalve molluscs, echinoderm, tunicates and marine gastropods does not represent a risk for public health as long as control procedures based, in particular, on the Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP) principles have been developed and put in place by food business operators to ensure that it is not a source of contamination.

Het gebruik van schoon water voor visserijproducten in gehele staat en voor het uitwendig wassen van levende tweekleppige weekdieren, stekelhuidigen, manteldieren en mariene buikpotigen vormt geen risico voor de volksgezondheid, als door de exploitanten van levensmiddelenbedrijven op met name de HACCP-beginselen gebaseerde controleprocedures worden ontwikkeld en toegepast om ervoor te zorgen dat het water geen bron van verontreiniging vormt.


The use of clean seawater for the handling and washing of fishery products does not represent a risk for public health as long as control procedures based, in particular, on the Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP) principles have been developed and put in place by food business operators to ensure that it complies with the definition of clean seawater set out in Regulation (EC) No 852/2004.

Het gebruik van schoon zeewater voor het hanteren en wassen van visserijproducten vormt geen risico voor de volksgezondheid, als door de exploitanten van levensmiddelenbedrijven op met name de HACCP-beginselen gebaseerde controleprocedures worden ontwikkeld en toegepast om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de definitie van schoon zeewater in Verordening (EG) nr. 852/2004.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
It concluded that one of the major control measures is to control temperature and to establish a system based on hazard analysis and critical control point principles.

Het concludeerde dat een van de belangrijkste bestrijdingsmaatregelen de beheersing van de temperatuur en de vaststelling van een op de HACCP-beginselen (Hazard Analysis and Critical Control Points) gebaseerd systeem is.


(a)audits of good hygiene practices and hazard analysis and critical control point (HACCP)-based procedures.

a)de audit van de goede hygiënepraktijken en de op HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point (risicoanalyse en kritisch controlepunt)) gebaseerde procedures.


- veterinary and phytosanitary sector: complete system of animal identification; implement quality control system (hazard analysis critical control point), animal waste treatment, modernisation of meat and dairy plants residue and zoonosis control programmes,

- Veterinaire en fytosanitaire sector: voltooiing systeem voor identificatieregeling voor dieren; uitvoering systeem voor kwaliteitscontrole (Hazard Analysis Critical Control Panel), behandeling dierlijk afval, modernisering vlees- en zuivelindustrie, controleprogramma's en zoönose en controle van residu's.


- complete system of animal identification; implement quality control system (hazard analysis critical control point), animal waste treatment, modernise meat and dairy plants residue and zoonosis control programmes; complete inspection systems on future external borders.

- Voltooiing van het systeem voor de identificatie van dieren; uitvoering van een kwaliteitscontrolesysteem (risicoanalyse en kritische controlepunten), behandeling van dierlijk afval, modernisering van de programma's voor toezicht op residuen en zoönosis in vlees en op melkverwerkende fabrieken; voltooiing van de inspectiesystemen aan de toekomstige buitengrenzen.


- veterinary and phytosanitary sector: complete system of animal identification; implement quality control system (hazard analysis critical control point), animal waste treatment, modernisation of meat and dairy plants residue and zoonosis control programmes; complete inspection systems on future external borders.

- Verdere aanpassing en versterking van de wetgeving in de veterinaire en fytosanitaire sector: voltooiing van het identificatiesysteem voor dieren; tenuitvoerlegging van een kwaliteitscontrolesysteem (Hazard Analysis Critical Control Point), behandeling van dierlijk afval, modernisering van de vlees- en zuivelbedrijven en programma's voor de bestrijding van zoönose en controle van residuen; voltooiing van de controlesystemen aan de toekomstige buitengrenzen.


- complete system of animal identification; implement quality control system (hazard analysis critical control point), animal waste treatment, modernisation of meat and dairy plants residue and zoonosis control programmes; complete inspection systems on future external borders.

- Voltooiing van het systeem voor identificatie van dieren; toepassing van het systeem voor kwaliteitscontrole (Hazard Analysis Critical Control Point), behandeling van dierlijk afval, modernisering van de verwerking van het afval van vlees- en zuivelfabrieken en veeziektenbestrijdingsprogramma's; volledige inspectiesystemen aan de toekomstige buitengrenzen.




Anderen hebben gezocht naar : haccp system     critical control point     Critical control points and hazard analysis     


datacenter (1): www.wordscope.nl (v4.0.br)

'Critical control points and hazard analysis' ->

Date index: 2024-03-09
w