Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Diet food
Dietary food
Dietary food for a particular nutritional use
Dietary product
Dietetic food
Dietetic product
FPNU
Foods for particular nutritional uses
Parnuts

Vertaling van "Dietary food for a particular nutritional use " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
dietary food for a particular nutritional use | FPNU [Abbr.]

levensmiddel voor bijzondere voeding | LVB [Abbr.]


Association of the Food Industries for Particular Nutritional Uses of the European Union

Vereniging van dieetvoedingsindustrieën in de EU | IDACE [Abbr.]


dietary product [ dietary food | dietetic food | diet food | foods for particular nutritional uses | Parnuts ]

dieetproduct [ dieet | dieetprodukt | dieetvoeding ]


dietary food | dietetic food | dietetic product | foods for particular nutritional uses

dieetvoeding | voor bijzondere voeding bestemd levensmiddel
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Dietary foods for special medical purposes are defined by Commission Directive 1999/21/EC as a category of foods for particular nutritional uses specially processed or formulated and intended for the dietary management of patients and to be used under medical supervision.

Dieetvoeding voor medisch gebruik wordt in Richtlijn 1999/21/EG van de Commissie omschreven als een categorie speciaal bewerkte of samengestelde voedingsmiddelen voor bijzondere voeding die door patiënten als dieetvoeding onder medisch toezicht moeten worden gebruikt.


(26) Currently, the statements ‘gluten-free’ and ‘very low gluten’ may be used for food intended for particular nutritional uses and for food for normal consumption under the rules specified in Commission Regulation (EC) No 41/2009 concerning the composition and labelling of foodstuffs suitable for people intolerant to gluten.

(26) Momenteel mogen de vermeldingen "glutenvrij" of "met zeer laag glutengehalte" uit hoofde van Verordening (EG) nr. 41/2009 van de Commissie betreffende de samenstelling en de etikettering van levensmiddelen die geschikt zijn voor personen met een glutenintolerantie voor zowel voor bijzondere voeding bestemde levensmiddelen en als levensmiddelen voor normale consumptie worden gebruikt.


(26) Currently, the statements ‘gluten-free’ and ‘very low gluten’ may be used for food intended for particular nutritional uses and for food for normal consumption under the rules specified in Regulation (EC) No 41/2009.

(26) Momenteel mogen de vermeldingen „glutenvrij” of „met zeer laag glutengehalte” uit hoofde van Verordening (EG) nr. 41/2009 voor zowel voor bijzondere voeding bestemde levensmiddelen en als levensmiddelen voor normale consumptie worden gebruikt.


This shall not apply to infant formulae, follow-on formulae, processed cereal-based foods and baby foods and dietary foods for special medical purposes intended for infants and young children as referred to in Directive 2009/39/EC of the European Parliament and of the Council of 6 May 2009 on foodstuffs intended for particular nutritional uses

Dit geldt niet voor volledige zuigelingenvoeding, opvolgzuigelingenvoeding, bewerkte voedingsmiddelen op basis van granen en babyvoeding en dieetvoeding voor bijzondere medische doeleinden voor zuigelingen en peuters zoals bedoeld in Richtlijn 2009/39/EG van het Europees Parlement en de Raad van 6 mei 2009 betreffende voor bijzondere voeding bestemde levensmiddelen


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
producing food intended for particular nutritional uses as defined in Article 1(2)(a) of Directive 89/398/EEC.

vervaardiging van voor bijzondere voeding bestemde levensmiddelen zoals omschreven in artikel 1, lid 2, onder a), van Richtlijn 89/398/EEG.


2. In the case of products intended for particular nutritional uses, as defined in Commission Directive 1999/21/EC of 25 March 1999 on dietary foods for special medical purposes and infant formulae, follow-on formulae and diversification foods intended for infants and young children, which fall within the scope of Commission Directive 2006/141/EC of 22 December 2006 on infant formulae and follow-on formulae and Commission Directive 2006/125/EC of 5 Dec ...[+++]

2. Wanneer producten bedoeld zijn als bijzondere voeding zoals bepaald in Richtlijn 1999/21/EG van de Commissie van 25 maart 1999 betreffende dieetvoeding voor medisch gebruik ten behoeve van zuigelingen en kleuters, die vallen onder het toepassingsgebied van Richtlijn 2006/141/EG van de Commissie van 22 december 2006 inzake volledige zuigelingenvoeding en opvolgzuigelingenvoeding en Richtlijn 2006/125/EG van de Commissie van 5 december 2006 inzake bewerkte voedingsmiddelen op basis van en babyvoeding voor zuigelingen en peuters , waarvoor verplichte etiketteringseisen gelden ...[+++]


producing food intended for particular nutritional uses as defined in Article 1 (2)(a) of Directive 89/398/EEC.

vervaardiging van voor bijzondere voeding bestemde levensmiddelen zoals omschreven in artikel 1, lid 2, onder a), van Richtlijn 89/398/EEG.


producing food intended for particular nutritional uses as defined in Article 1 (2)(a) of Directive 89/398/EEC.

vervaardiging van voor bijzondere voeding bestemde levensmiddelen zoals omschreven in artikel 1, lid 2, onder a), van Richtlijn 89/398/EEG.


Dietary foods for special medical purposes: a category of foods for particular nutritional uses specially processed or formulated and intended for the dietary management of patients and to be used under medical supervision.

Dieetvoeding voor medisch gebruik: een categorie speciaal bewerkte of samengestelde voedingsmiddelen voor bijzondere voeding die door patiënten als dieetvoeding onder medisch toezicht moeten worden gebruikt.


They are intended for the exclusive or partial feeding of patients with a limited, impaired or disturbed capacity to take, digest, absorb, metabolise or excrete ordinary foodstuffs or certain nutrients contained therein or metabolites, or with other medically-determined nutrient requirements, whose dietary management cannot be achieved only by modification of the normal diet, by other foods for particular nutritional ...[+++]r by a combination of the two.

Zij zijn bestemd voor de voeding, uitsluitend of gedeeltelijk, van patiënten, wier vermogen om gewone voedingsmiddelen, bepaalde nutriënten daarin of bepaalde metabolieten in te nemen, te verteren, te absorberen, te metaboliseren of uit te scheiden beperkt, aangetast of verstoord is, of die andere medisch bepaalde behoeften aan nutriënten hebben, voor de behandeling waarvan niet louter met wijziging van het normale voedingspatroon noch met andere voedingsmiddelen voor bijzondere voeding, noch met een combinatie van beide, kan worden volstaan.




datacenter (1): www.wordscope.nl (v4.0.br)

'Dietary food for a particular nutritional use' ->

Date index: 2024-03-04
w