Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Handle techniques to improve wine features
Operate use techniques to improve wine features
Use techniques for improving wine features
Use techniques to improve wine features

Vertaling van "Handle techniques to improve wine features " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
handle techniques to improve wine features | use techniques for improving wine features | operate use techniques to improve wine features | use techniques to improve wine features

technieken voor het verbeteren van de eigenschappen van wijn gebruiken
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
21. Urges the coastal countries of the Adriatic-Ionic sea basin to cooperate in drafting a global overview of the area’s specific geo-physical and bathymetric features, the presence and distribution of the various marine species and the different fishing techniques, in order to obtain an overall perspective to serve as a basis for improved fisheries management and help ...[+++]

21. verzoekt de landen langs het Adriatische-Ionische bekken mee te werken aan het opmaken van een volledig overzicht van de specifieke geomorfologische en bathymetrische kenmerken van het gebied, de aanwezigheid en verspreiding van de diverse mariene soorten en de diverse vistechnieken, teneinde een totaalbeeld te krijgen dat als uitgangspunt kan dienen voor een beter visserijbeheer en ervoor kan helpen zorgen dat de visserijactiv ...[+++]


250. Asks the Commission to relaunch a policy to promote the wine sector and improve its competitiveness in the internal market, including information campaigns for adults on responsible consumption of wine, and on its specific qualities and features, which highlights the cultural roots of European wines; calls, furthermore, on the Commission to study an European strategy to increase exports to third countries;

250. vraagt de Commissie een nieuwe impuls te geven aan een beleid om de wijnsector op de interne markt te promoten en concurrerender te maken, met onder meer voorlichtingscampagnes voor volwassenen over verantwoorde wijnconsumptie en de specifieke kwaliteiten en kenmerken van wijn, met aandacht voor de culturele wortels van de Europese wijnen; vraagt de Commissie voorts een Europese strategie ter bevordering van de uitvoer naar derde landen te overwegen;


250. Asks the Commission to relaunch a policy to promote the wine sector and improve its competitiveness in the internal market, including information campaigns for adults on responsible consumption of wine, and on its specific qualities and features, which highlights the cultural roots of European wines; calls, furthermore, on the Commission to study an European strategy to increase exports to third countries;

250. vraagt de Commissie een nieuwe impuls te geven aan een beleid om de wijnsector op de interne markt te promoten en concurrerender te maken, met onder meer voorlichtingscampagnes voor volwassenen over verantwoorde wijnconsumptie en de specifieke kwaliteiten en kenmerken van wijn, met aandacht voor de culturele wortels van de Europese wijnen; vraagt de Commissie voorts een Europese strategie ter bevordering van de uitvoer naar derde landen te overwegen;


In order to prevent unfair competition in the wine market, with its disastrous consequences for our producers, it is vital for us to protect consumers by means of labelling regulations based on transparent information regarding the characteristics of the products, the techniques used, the original features and the methods of maturing the wine.

Om oneerlijke concurrentie op de wijnmarkt te voorkomen, alsmede de rampzalige gevolgen hiervan voor onze producenten, dienen we de consumenten te beschermen met behulp van etiketteringsregels die gebaseerd zijn op transparante informatie over productkenmerken, de gebruikte technieken, de oorspronkelijke eigenschappen en de gebruikte methoden voor de rijping van de wijn.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
7. Calls on the Commission to propose measures to modernise European wine production techniques, marketing methods and labelling and improve consumer demand; considers – in the context of the liberalisation of wine-making practices supported by the Commission in light of the EU’s international obligations – that banning Community producers from using sugar enrichment would run counter to the aim of achieving competitiveness for the EU’s wine sector and would create a form ...[+++]

7. verzoekt de Commissie maatregelen voor te stellen om de Europese wijnproductietechnieken, marketingmethoden en etikettering te moderniseren en de consumentenvraag te stimuleren; meent dat tegen een achtergrond van liberalisering van de wijnbereidingspraktijken, zoals voorgestaan door de Commissie omwille van de internationale verplichtingen van de Europese Unie, een verbod voor producenten van de Gemeenschap om het suikergehalte van hun product te verhogen tegen het streven naar betere competitiviteit voor de wijnbouw van de Europese Unie in zou gaan en een vorm van omgekeerde discriminatie zou invoeren die op geen begrip van de wijn ...[+++]


The Parties recognise that good oenological practices, as referred to in Article 19 of Annex V (Agreement on trade in wines), are the aggregate of processes, treatments and techniques for the production of wine, authorised by the legislation of each Party, whose aim is to improve the quality of the wine, without losing its essential nature, and which keeps the authenticity of the product and safeguards the main characteristics of t ...[+++]

De partijen erkennen dat de in artikel 19 van bijlage V (overeenkomst inzake de handel in wijn) bedoelde oenologische procédés en goede wijnbereidingspraktijken een samenstel zijn van door de wetgeving van iedere partij goedgekeurde procédés, behandelingen en technieken voor de productie van wijn, waarvan het doel is de kwaliteit van de wijn te verbeteren zonder dat essentiële eigenschappen verloren gaan, en die de authenticiteit van het product in stand houden en zorgen voor het behoud van de belangrijkste kenmer ...[+++]


(c) the respect of good oenological practice, in particular that the wine-making processes, treatments, and techniques authorised by the laws and regulations of each Party do not involve an unacceptable change in the composition of the product treated and ensure the preservation of the natural and essential characteristics of the wine while ...[+++]

c) de regels van een goede wijnbereidingspraktijk, inzonderheid de eis dat de bij de wet en regelgeving van iedere partij toegestane wijnbereidingsprocessen, -behandelingen en -technieken geen onaanvaardbare verandering in de samenstelling van het behandelde product mogen veroorzaken en de natuurlijke en wezenlijke kenmerken van de wijn moeten behouden, terwijl de kwaliteit ervan wordt verbeterd.


(28) there are other wine-growing areas where production is not aligned on demand, but where production could be better aligned through restructuring of vineyards by varietal conversion, relocation of vineyards or improvement of vineyard management techniques; there should therefore be support to this end subject to the necessary controls;

(28) Overwegende dat er andere gebieden zijn waar de productie niet op de vraag is afgestemd, maar waar een betere afstemming zou kunnen worden bereikt door herstructurering van wijngaarden door middel van omschakeling op andere rassen, door de aanleg van wijngaarden op andere plaatsen of door verbetering van de wijnbouwtechnieken; dat daarvoor derhalve steun dient te worden verleend, mits de nodige controles worden verricht;


The Parties recognise that good oenological practices, as referred to in Article 19 of Annex V (Agreement on trade in wines), are the aggregate of processes, treatments and techniques for the production of wine, authorised by the legislation of each Party, whose aim is to improve the quality of the wine, without losing its essential nature, and which keeps the authenticity of the product and safeguards the main characteristics of t ...[+++]

De partijen erkennen dat de in artikel 19 van bijlage V (overeenkomst inzake de handel in wijn) bedoelde oenologische procédés en goede wijnbereidingspraktijken een samenstel zijn van door de wetgeving van iedere partij goedgekeurde procédés, behandelingen en technieken voor de productie van wijn, waarvan het doel is de kwaliteit van de wijn te verbeteren zonder dat essentiële eigenschappen verloren gaan, en die de authenticiteit van het product in stand houden en zorgen voor het behoud van de belangrijkste kenmer ...[+++]


(c) the respect of good oenological practice, in particular that the wine-making processes, treatments, and techniques authorised by the laws and regulations of each Party do not involve an unacceptable change in the composition of the product treated and ensure the preservation of the natural and essential characteristics of the wine while ...[+++]

c) de regels van een goede wijnbereidingspraktijk, inzonderheid de eis dat de bij de wet en regelgeving van iedere partij toegestane wijnbereidingsprocessen, -behandelingen en -technieken geen onaanvaardbare verandering in de samenstelling van het behandelde product mogen veroorzaken en de natuurlijke en wezenlijke kenmerken van de wijn moeten behouden, terwijl de kwaliteit ervan wordt verbeterd.




Anderen hebben gezocht naar : Handle techniques to improve wine features     


datacenter (1): www.wordscope.nl (v4.0.br)

'Handle techniques to improve wine features' ->

Date index: 2022-10-03
w