Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Blending of cheese
Cervical ripening with drug
Cervical ripening with ethinyl oestradiol
Cheese
Cheese aging
Cheese curing
Cheese ripening
Cheese ripening cellar
Cheese ripening room
Cheese that is curdling
Choice of cheese
Collection of cheese
Curdling of cheese
Diversity of cheese
Integration of cheese
Mature cheese
Maturing of cheese
Ripened cheese
Ripening of cheese
Ripening of cheeses
Soft mold ripened cheese
Variety of cheese

Vertaling van "Ripening cheeses " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE




maturing of cheese | ripening of cheeses | cheese aging | ripening of cheese

rijpproces van kaas


cheese ripening cellar | cheese ripening room

rijpingslokaal






collection of cheese | diversity of cheese | choice of cheese | variety of cheese

kaassoorten


blending of cheese | cheese that is curdling | curdling of cheese | integration of cheese

kaas stremmen


Cervical ripening with drug

cervicale rijping met medicatie


Cervical ripening with ethinyl oestradiol

cervicale rijping met ethinyloestradiol
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
In food categories 01.7.2: ‘Ripened cheese’ and 01.7.6 ‘Cheese products (excluding products falling in category 16)’, it should be clarified that Natamycin (E 235) may only be used for external treatment of uncut cheeses and uncut cheese products.

In de levensmiddelencategorieën 01.7.2 „Gerijpte kaas” en 01.7.6 „Kaasproducten (met uitzondering van producten die onder categorie 16 vallen)” dient te worden verduidelijkt dat natamycine (E 235) alleen mag worden gebruikt voor de externe behandeling van ongesneden kaas en ongesneden kaasproducten.


Due to the difficulties encountered during the transfer of food additives to the new categorisation system provided in Annex II to Regulation (EC) No 1333/2008, the use of food colours permitted in certain foods was left out of that list, since at that time no information was provided about the use and the need to use food colours in flavoured ripened cheese, such as green and red pesto cheese, wasabi cheese and green marbled herb cheese.

Wegens moeilijkheden bij het onderbrengen van levensmiddelenadditieven in het nieuwe, in bijlage II bij Verordening (EG) nr. 1333/2008 vastgestelde categorisatiesysteem, voorzag die lijst niet in het gebruik van toegestane levensmiddelenkleurstoffen in bepaalde levensmiddelen, omdat toentertijd geen informatie was verstrekt over het gebruik en de noodzaak van het gebruik van levensmiddelenkleurstoffen in gearomatiseerde gerijpte kazen, zoals kaas met groene en rode pesto, wasabikaas en groene gemarmerde kruidkaas.


Commission Regulation (EU) No 1093/2014 of 16 October 2014 amending and correcting Annex II to Regulation (EC) No 1333/2008 of the European Parliament and of the Council as regards the use of certain colours in flavoured ripened cheese Text with EEA relevance

Verordening (EU) nr. 1093/2014 van de Commissie van 16 oktober 2014 tot wijziging en rectificatie van bijlage II bij Verordening (EG) nr. 1333/2008 van het Europees Parlement en de Raad wat betreft het gebruik van bepaalde kleurstoffen in gearomatiseerde gerijpte kaas Voor de EER relevante tekst


C. whereas the crisis that has hit butter and skimmed milk powder production is also affecting the production and sale of slow-ripening cheeses, and whereas such cheeses take a long time to prepare and must be kept for long periods (private storage),

C. overwegende dat de crisis die de productie van boter en mageremelkpoeder heeft getroffen, momenteel ook de productie en verkoop van kazen met lange rijptijd treft; dat deze productie veel tijd vergt, niet alleen voor de bereiding, maar ook voor de bewaring (particuliere opslag),


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
1. Considers that the intervention period for butter and skimmed milk powder should be extended, but calls for the intervention arrangements also to cover private storage of slow-ripening cheeses;

1. is voorstander van een verlenging van de interventieperiode voor boter en mageremelkpoeder, maar vraagt dat deze interventie ook wordt ingevoerd voor de particuliere opslag van kazen met lange rijptijd;


Cheeses made from milk that has undergone a lower heat treatment than pasteurisation and ripened cheeses made from milk or whey that has undergone pasteurisation or a stronger heat treatment

Kaas op basis van melk die een minder sterke warmtebehandeling dan pasteurisatie heeft ondergaan en gerijpte kaas op basis van melk of wei die pasteurisatie of een sterkere warmtebehandeling heeft ondergaan


2.2.4 Cheeses made from milk that has undergone a lower heat treatment than pasteurisation and ripened cheeses made from milk or whey that has undergone pasteurisation or a stronger heat treatment

2.2.4 Kaas op basis van melk die een minder sterke warmtebehandeling dan pasteurisatie heeft ondergaan en gerijpte kaas op basis van melk of wei die pasteurisatie of een sterkere warmtebehandeling heeft ondergaan


(a) The row for "ripened cheese" is replaced by the following:

(a) De rij "Gerijpte kaas" wordt vervangen door:


(14) During the manufacture of sour milk cheese, E 500ii sodium hydrogen carbonate is added to the pasteurised milk in order to buffer the lactic acid to an appropriate pH value, thereby creating the necessary growth conditions for the ripening cultures.

(14) Tijdens de vervaardiging van zuremelkse kaas wordt aan de gepasteuriseerde melk E 500ii natriumwaterstofcarbonaat toegevoegd om het melkzuur te bufferen tot een geschikte pH-waarde en zo de nodige groeicondities te creëren voor de rijpingscultures.


permitting the use, with the authorisation of the competent authority, of raw milk not meeting the criteria laid down in Annex III, Section IX, as regards plate count and somatic cell count of the manufacture of cheeses with an ageing or ripening period of at least 60 days, and dairy products obtained in connection with the manufacture of such cheeses, provided that this does not prejudice the achievement of the objectives of this Regulation.

met toestemming van de bevoegde autoriteit, toestaan dat rauwe melk die niet voldoet aan de in bijlage III, sectie IX, vastgelegde criteria wat betreft het kiemgetal en het aantal somatische cellen wordt gebruikt voor de vervaardiging van kaas met een rijpingstijd van ten minste 60 dagen, en bij de vervaardiging van dergelijke kaas verkregen zuivelproducten, op voorwaarde dat daardoor de verwezenlijking van de doelstellingen van deze verordening niet wordt gehinderd.




datacenter (1): www.wordscope.nl (v4.0.br)

'Ripening cheeses' ->

Date index: 2023-11-16
w