Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Aubergine stuffed with vegetables and cheese
Blending of cheese
Blue cheese
Blue-veined cheese
Bresse blue
Cheese
Cheese aging
Cheese head screw
Cheese headed screw
Cheese screw
Cheese that is curdling
Choice of cheese
Collection of cheese
Cottage cheese
Cream cheese
Curd
Curdling of cheese
Curds
Danish blue
Diversity of cheese
Fillister head screw
Flat fillister screw
Fresh cheese
Integration of cheese
Lactic cheese
Maturing of cheese
Ripening of cheese
Ripening of cheeses
Roquefort
Slotted cheese headscrew
Soft cheese
Stilton
Variety of cheese
Whey cheese
White cheese

Vertaling van "cheese " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE


cheese head screw | cheese headed screw | cheese screw | fillister head screw | flat fillister screw | slotted cheese headscrew

cilinderkopschroef | schroef met cilindrische kop


cream cheese | fresh cheese | lactic cheese | soft cheese

kwark | platte kaas | verse kaas


fresh cheese [ cottage cheese | cream cheese ]

verse kaas [ Petit Suisse ]


cottage cheese | curd | curds | whey cheese | white cheese

platte kaas | wrongel


maturing of cheese | ripening of cheeses | cheese aging | ripening of cheese

rijpproces van kaas


blending of cheese | cheese that is curdling | curdling of cheese | integration of cheese

kaas stremmen


collection of cheese | diversity of cheese | choice of cheese | variety of cheese

kaassoorten


blue-veined cheese [ blue cheese | Bresse blue | Danish blue | Roquefort | Stilton ]

schimmelkaas [ blauwschimmelkaas | Bleu d'Auvergne | Bleu de Bresse | kruidkaas | Roquefort ]


Aubergine stuffed with vegetables and cheese

gevulde aubergine met groenten en kaas
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
cheese, butter, fermented milk and cream, to which no ingredient has been added other than lactic products, food enzymes and micro-organism cultures essential to manufacture, or in the case of cheese other than fresh cheese and processed cheese the salt needed for its manufacture.

kaas, boter, gezuurde melk en gezuurde room waaraan geen andere ingrediënten zijn toegevoegd dan melkbestanddelen, voedingsenzymen en culturen van micro-organismen die noodzakelijk zijn voor de vervaardiging, of zout dat noodzakelijk is voor de bereiding van andere kaas dan verse kaas of smeltkaas.


All types of cheese where the cheese or mixture of cheeses constitutes an ingredient of another food and provided that the name and presentation of such food does not refer to a specific type of cheese

Alle soorten kaas wanneer de kaas of het mengsel van kaassoorten een ingrediënt vormt van een ander levensmiddel, tenzij de benaming en de presentatie van dit levensmiddel duiden op een speciale kaassoort


EU dairy exports to Russia last year were worth €2.3 billion, notably in the form of cheese: €1.0 bn, but also for food preparations (CN 2106 90): €0.47 bn; butter-butteroil: €0.14 bn; fresh milk products: €0.10 bn; finished products (1901 90): €0.09 bn; SMP: 0.07 bn; and whey powder: €0.03 bn; 25 Member States exported cheese to Russia in 2013, but the main EU cheese exporters to Russia are the NL, LT, FI, PL, DK, DE, IT, FR and LV.

Vorig jaar heeft de EU ter waarde van 2,3 miljard euro zuivel naar Rusland geëxporteerd, vooral in de vorm van kaas (1 miljard euro), maar ook voor voedselbereidingen (GN 2106 90 – 0,47 miljard euro), boter en boterolie (0,14 miljard euro), verse melkproducten (0,10 miljard euro), eindproducten (1901 90 – 0,09 miljard euro), MMP (0,07 miljard euro) en weipoeder (0,03 miljard euro). In 2013 hebben 25 lidstaten kaas naar Rusland geëxporteerd; de grootste hoeveelheid kwam uit NL, LT, FI, PL, DK, DE, IT, FR en LV.


Given the importance of certain cheeses in the value of EU exports to Russia (worth close to 1 billion € in 2013), the Commission is wanting to extend this measure to cheeses.

Omdat bepaalde kazen een belangrijk deel van de waarde van de EU-export naar Rusland vertegenwoordigen (in 2013 bijna 1 miljard euro) wil de Commissie de hierboven uiteengezette maatregel tot deze producten uitbreiden.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
These markets relate to Dutch-type cheese (namely Gouda, Edam and Maasdam), semi-hard goat cheese, cheese packaging services, value-added yoghurt and quark, portion-pack dairy desserts and packet butter with additives.

Daarbij gaat het om de markten voor Hollandse harde kazen (Gouda, Edam en Maasdam), halfharde geitenkaas, verpakkingsdiensten voor kaas, yoghurt en kwark met toegevoegde waarde, kant-en-klare zuiveldesserts en met extra ingrediënten verrijkte roomboter.


(d)cheese, butter, fermented milk and cream, to which no ingredient has been added other than lactic products, food enzymes and micro-organism cultures essential to manufacture, or in the case of cheese other than fresh cheese and processed cheese the salt needed for its manufacture.

d)kaas, boter, gefermenteerde melk en gefermenteerde room waaraan geen andere ingrediënten zijn toegevoegd dan melkbestanddelen, voedingsenzymen en culturen van micro-organismen die noodzakelijk zijn voor de vervaardiging, of zout dat noodzakelijk is voor de bereiding van andere kaas dan verse kaas of smeltkaas.


(d) cheese, butter, fermented milk and cream, to which no ingredient has been added other than lactic products, enzymes and micro-organism cultures essential to manufacture, or in the case of cheese other than fresh cheese and processed cheese the salt needed for its manufacture.

d) kaas, boter, gezuurde melk en gezuurde room waaraan geen andere ingrediënten zijn toegevoegd dan melkbestanddelen, enzymen en culturen van micro-organismen die noodzakelijk zijn voor de vervaardiging, of zout dat noodzakelijk is voor de bereiding van andere kaas dan verse kaas of smeltkaas.


6. All types of cheese where the cheese or mixture of cheeses constitutes an ingredient of another food and provided that the name and presentation of such food does not refer to a specific type of cheese | ‘Cheese’ |

6. Alle soorten kaas wanneer de kaas of het mengsel van kaassoorten een ingrediënt vormt van een ander levensmiddel, tenzij de benaming en de presentatie van dit levensmiddel duiden op een speciale kaassoort | "Kaas" |


The objective of this Decision is to eliminate the duties on certain cheese products for the Community’s preferential exports to South Africa, which has the effect of eliminating export refunds for these same cheeses exported to South Africa, to clarify the meaning of "gross weight" in the context of the global tariff rate quotas for certain canned fruit products and to rectify the erroneous inclusion of certain cheeses.

Het besluit strekt tot afschaffing van de rechten op bepaalde kaassoorten wat betreft de preferentiële uitvoer uit de Gemeenschap naar Zuid-Afrika en tot afschaffing van de restituties bij uitvoer van dezelfde kaasproducten naar Zuid-Afrika, tot verduidelijking van de betekenis van "gross weight (brutogewicht) in de context van de algemene tariefcontingenten voor bepaalde vruchtenconserven en tot rectificatie van bepaalde verkeerd ingedeelde kaassoorten.


In the first case, this involved a partial assumption of the cost (30% of the effective cost of schemes in general; 50% for certain types of test) of chemical analyses, training and audits in milk production and the manufacture and refining of cheeses, under integrated programmes to control certain harmful organisms in cheeses, up to a ceiling of FF 10 million (approximately ECU 1.55 million).

Met het oog op de verbetering van de kwaliteit wordt ten hoogste 10 miljoen Franse frank (ongeveer 1,55 miljoen ecu) bijgedragen in de kosten van analyses, opleiding en audits (30 % van de werkelijke kosten in het algemeen, 50 % voor bepaalde analyses) die bij de melkproduktie, de kaasaanmaak en het rijpingsproces worden gemaakt in het kader van geïntegreerde programma's voor de bestrijding van bepaalde kaaskiemen.




datacenter (1): www.wordscope.nl (v4.0.br)

'cheese' ->

Date index: 2024-03-15
w