Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Cultural customs on food preparation
Cultural customs on food provision
Cultural customs on food supplies
Food preparation cultural customs

Vertaling van "cultural customs on food preparation " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
cultural customs on food supplies | food preparation cultural customs | cultural customs on food preparation | cultural customs on food provision

culturele gebruiken bij voedselbereiding
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Serbia has a good level of preparation in areas such as company law, intellectual property, science and research, education and culture and customs.

Servië is goed voorbereid op gebieden als vennootschapsrecht, intellectuele eigendom, wetenschap en onderzoek, onderwijs en cultuur en douane.


3. Points to the need also to enhance the school curriculum with information about gastronomic culture (in particular at local level), food preparation, production, conservation and distribution processes, the social and cultural influence of foodstuffs, and consumer rights; urges the Member States to incorporate into their school curricula workshops on the development of the senses, in particular taste, which combine instruction on the nutritional benefits of foodstuffs with the provision of information on the regional and national ...[+++]

3. wijst op de noodzaak om schoolprogramma's tevens te verrijken met informatie over de - met name lokale - eetcultuur, voedselbereiding, de voedselproductie-, bewarings- en distributieprocessen, de sociaal-culturele invloeden van levensmiddelen en consumentenrechten; stelt voor dat de lidstaten in hun onderwijsprogramma's workshops opnemen die gericht zijn op de ontwikkeling van de zintuigen, met name de smaakzin, waarbij voorlichting over de voedingswaarde van levensmiddelen gecombineerd wordt met informatie over het regionaal en nationaal gastronomisch erfgoed;


3. Points to the need also to enhance the school curriculum with information about gastronomic culture (in particular at local level), food preparation, production, conservation and distribution processes, the social and cultural influence of foodstuffs, and consumer rights; urges the Member States to incorporate into their school curricula workshops on the development of the senses, in particular taste, which combine instruction on the nutritional benefits of foodstuffs with the provision of information on the regional and national ...[+++]

3. wijst op de noodzaak om schoolprogramma's tevens te verrijken met informatie over de - met name lokale - eetcultuur, voedselbereiding, de voedselproductie-, bewarings- en distributieprocessen, de sociaal-culturele invloeden van levensmiddelen en consumentenrechten; stelt voor dat de lidstaten in hun onderwijsprogramma's workshops opnemen die gericht zijn op de ontwikkeling van de zintuigen, met name de smaakzin, waarbij voorlichting over de voedingswaarde van levensmiddelen gecombineerd wordt met informatie over het regionaal en nationaal gastronomisch erfgoed;


9. Considers that regional quality branding must help to preserve the image of Europe as a high-quality destination for tourism, on the basis of various fields of regional tourism, such as agri-tourism, rural tourism, ecotourism and gastro-tourism, as well as industrial, historical, natural and cultural heritage, and also including cycle routes to be combined with public transport; stresses that there is currently no European brand for services linked to a particular location which can enable customers to identify quality tourist pro ...[+++]

9. is van mening dat een regionaal kwaliteitsmerk het beeld van Europa als een kwaliteitsbestemming voor toeristen moet helpen behouden, dankzij diverse terreinen van het regionaal toerisme, zoals agrotoerisme, plattelandstoerisme, ecotoerisme en gastronomisch toerisme, evenals het industriële, historische, natuurlijke en culturele erfgoed, zo ook fietsroutes in combinatie met openbaar vervoer; benadrukt dat er geen Europees merk bestaat voor de sector van aan het grondgebied gekoppelde diensten dat de consument de mogelijkheid biedt ...[+++]


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
The rapporteur stressed the fact that, as part of multi-annual national control plans, it was important to "acknowledge and respect the diversity and cultural and economic significance of regional and local traditions and customs with respect to food production and taste" or in other words to seek "the appropriate balance between consumer safety and consumer choice", especially as the "promotion and support of typical food ...[+++]

Wat de meerjarige nationale controleplannen betreft benadrukt hij dat de diversiteit en culturele en economische betekenis van regionale en lokale gewoonten en gebruiken inzake voedselproductie en smaak erkenning moeten krijgen, en dat derhalve altijd moet worden getracht de juiste balans te vinden tussen de veiligheid van de consument en diens keuzevrijheid. De promotie van en steun voor typische levensmiddelen uit verschillende lokale tradities zijn namelijk van doorslaggevend belang om zowel de consument van veilig voedsel te voorz ...[+++]


9. NOTES the changes in the various diets and food cultures in the European Union and the increasing importance of mass catering and pre-prepared foods in particular;

9. NEEMT NOTA van de ontwikkelingen die de verschillende voedingspatronen en -gewoonten in de Europese Unie hebben doorgemaakt, waarbij met name de bedrijfsrestaurants en de consumptie van kant-en-klaarmaaltijden een steeds grotere plaats innemen;


29. Recalls that the cultures, customs and traditions of the partner countries differ in nature and that they may form the basis of a dialogue whose terms are set out by the universal values recognized by the partners, in particular equality of rights and the primacy of individual freedoms over group rights; believes this to be a means of preparing for the complementarity rather than the clash of civilizations in tomorrow"s multi- ...[+++]

29. wijst erop dat de bij het partnerschap betrokken landen verschillende culturen, gebruiken en tradities hebben en is in dit verband van oordeel dat de dialoog over de waarden van essentieel belang is om in het kader van de multipolaire wereld van morgen de complementariteit van de beschavingen voor te bereiden in plaats van het conflict hiertussen te zoeken, en om de grondrechten te versterken; onderstreept in dit verband de noodzaak om de politieke en culturele samenwerking op een nieuwe grondslag te plaatsen;


I. whereas it is important to maintain Europe's rich cultural heritage of locally produced food and allow in particular the continued use of traditional preparations and methods which have been proven through both science and experience not to have any negative food safety implications; whereas the position of these traditional foods could be secured by licensing producers and certifying the products,

I. overwegende dat het belangrijk is het rijke Europese erfgoed van ter plaatse geproduceerd voedsel te behouden en met name toe te staan dat traditionele bereidingen en procédés in gebruik blijven waarvan zowel wetenschappelijk als via de ervaring is aangetoond dat zij geen negatieve gevolgen voor de voedselveiligheid hebben. Deze traditionele voedingsproducten moeten gewaarborgd kunnen worden via vergunningen aan de producenten en certificatie van de producten,


WHEREAS THE COMMON CUSTOMS TARIFF ANNEXED TO COUNCIL REGULATION ( EEC ) N 950/68 ( 2 ) OF 28 JUNE 1968 , AS LAST AMENDED BY COUNCIL REGULATION ( EEC ) N 2451/69 ( 3 ) OF 8 DECEMBER 1969 , COMPRISES UNDER HEADING N 21.07 FOOD PREPARATIONS NOT ELSEWHERE SPECIFIED OR INCLUDED ;

Overwegende dat post 21.07 van het gemeenschappelijk douanetarief , gehecht aan Verordening ( EEG ) nr . 950/68 van de Raad van 28 juni 1968 ( 2 ) , laatstelijk gewijzigd bij Verordening ( EEG ) nr . 2451/69 van de Raad van 8 december 1969 ( 3 ) , omvat produkten voor menselijke consumptie , elders genoemd noch elders onder begrepen ;


Particular attention is paid to linguistic and cultural preparation so that these young people can fit into a new society and adapt to customs and practices which may be very different from their own.

Bijzondere aandacht wordt besteed aan de taalkundige en culturele voorbereiding, opdat de jongeren zonder problemen in een nieuwe maatschappij kunnen integreren en zich aan soms zeer verschillende gebruiken en gewoonten kunnen aanpassen.




datacenter (1): www.wordscope.nl (v4.0.br)

'cultural customs on food preparation' ->

Date index: 2022-09-19
w