Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
A combination of flavours
Alcoholic hallucinosis
Artificial essence
Artificial flavour
Artificial flavouring
Chronic alcoholism Dipsomania Drug addiction
Combination of flavours
Consolidation of flavours
Dangerous goods
Dangerous product
Dangerous substance
Delirium tremens
Describe flavour of different wines
Describe the flavour of different beers
Describe the flavour of different wines
Describe the flavours of different wines
Detail the flavour of different beers
Dioxin
Disorder of personality and behaviour
Express the flavour of different beers
Flavour
Flavour modifier
Flavouring
Flavouring agent
Flavouring matter
Flavouring substance
Foodstuff with a flavouring effect
Harmful products
Harmful substance
Jealousy
Mixture of flavours
Paranoia
Psychoactive substance abuse
Psychosis NOS
Specify the flavour of different beers
Taste the flavour of different wines
Toxic discharge
Toxic product
Toxic substance
Toxic waste
Toxicity

Vertaling van "flavouring substance " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
flavouring substance,2)flavouring substance identical to natural substance

aromastof,2)natuuridentieke aromastof


artificial essence | artificial flavour | artificial flavouring | flavouring | flavouring agent | flavouring matter | flavouring substance

aroma | aromastof | essence | geurstof | kunstmatig aroma | kunstmatige essence | smaakstof


flavour | flavour modifier | flavouring | flavouring agent | flavouring substance

aromastof | smaakbepaler | smaakstof


describe the flavours of different wines | taste the flavour of different wines | describe flavour of different wines | describe the flavour of different wines

smaak van verschillende wijnen beschrijven


consolidation of flavours | mixture of flavours | a combination of flavours | combination of flavours

smaakcombinaties


detail the flavour of different beers | express the flavour of different beers | describe the flavour of different beers | specify the flavour of different beers

smaak van verschillende bieren beschrijven


flavouring [ foodstuff with a flavouring effect ]

smaakstof [ aromastof ]


toxic substance [ dioxin | harmful substance | toxic discharge | toxicity | toxic product | toxic waste | Toxicity(ECLAS) ]

giftige stof [ dioxine | giftig afval | giftige lozing | giftigheid | giftig product | schadelijke stof ]


dangerous substance [ dangerous product | dangerous goods(GEMET) | dangerous goods(UNBIS) | harmful products(UNBIS) ]

gevaarlijke stof [ gevaarlijk preparaat | gevaarlijk product ]


Definition: This block contains a wide variety of disorders that differ in severity and clinical form but that are all attributable to the use of one or more psychoactive substances, which may or may not have been medically prescribed. The third character of the code identifies the substance involved, and the fourth character specifies the clinical state. The codes should be used, as required, for each substance specified, but it should be noted that not all fourth character codes are applicable to all substances. Identification of the psychoactive substance should be based on as many sources of information as possible. These include sel ...[+++]

Omschrijving: Dit blok omvat een grote verscheidenheid van stoornissen van verschillende ernst en klinische vorm, die evenwel alle aan het gebruik van een of meer psychoactieve middelen, al dan niet op medisch voorschrift, zijn toe te schrijven. De betrokken stof wordt aangegeven door middel van het derde teken van de code en het vierde teken specificeert de klinische toestand; deze codering dient, waar nodig, gebruikt te worden voor elk gespecificeerd middel, met dien verstande dat niet elk vierde teken van toepassing is op elke stof.
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Those flavouring substances were assessed by the EFSA in the following flavouring group evaluations: evaluation FGE.06rev4 (substances FL Nos 02.229, 05.137, 09.562 and 09.854), evaluation FGE.07rev4 (substances FL Nos 02.145, 02.194, 02.211, 07.198 and 07.204), evaluation FGE.08rev5 (substance FL No 15.134), evaluation FGE.09rev4 (substances FL Nos 07.202 and 07.255), evaluation FGE.12rev3 (substance FL No 05.182), evaluation FGE.20rev4 (substances FL Nos 05.026, 05.028, 05.029 and 09.858), evaluation in FGE.23rev4 (substance FL No 13.170), evaluation in FGE.63rev1 (substances FL Nos 02.252, 07.190 and 09.936), evaluation FGE.94rev1 (substance FL No 16.095) ...[+++]

Die aromastoffen zijn door de EFSA beoordeeld in het kader van de volgende aromagroepevaluaties: evaluatie FGE.06rev4 (stoffen met de FL-nrs. 02.229, 05.137, 09.562 en 09.854), evaluatie FGE.07rev4 (stoffen met de FL-nrs. 02.145, 02.194, 02.211, 07.198 en 07.204), evaluatie FGE.08rev5 (stof met FL-nr. 15.134), evaluatie FGE.09rev4 (stoffen met de FL-nrs. 07.202 en 07.255), evaluatie FGE.12rev3 (stof met FL-nr. 05.182), evaluatie FGE.20rev4 (stoffen met de FL-nrs. 05.026, 05.028, 05.029 en 09.858), evaluatie FGE.23rev4 (stof met FL-nr. 13.170), evaluatie FGE.63rev1 (stoffen met de FL-nrs. 02.252, 07.190 en 09.936), evaluatie FGE.94rev1 (stof met FL-nr. 16.095 ...[+++]


Flavouring substances in food will become even safer and more transparent thanks to two pieces of legislation adopted today by the European Commission.

Aromastoffen in levensmiddelen worden in de toekomst nog veiliger en transparanter dankzij twee nieuwe wetgevingsteksten die vandaag door de Commissie zijn aangenomen.


The positive list of approved flavouring substances marks an important milestone in the implementation of the framework Regulation on flavouring substances adopted in December 2008.

De lijst van goedgekeurde aromastoffen is een belangrijke stap bij de toepassing van de kaderverordening die in december 2008 werd vastgesteld.


The first Regulation provides for a new EU wide list of flavouring substances which can be used in food and will apply from 22 April 2013, giving time for the EU food industry to adapt to the new rules. All flavouring substances not in the list will be prohibited after a phasing out period of 18 months.

de eerste verordening stelt een voor de gehele EU geldende lijst van voor gebruik in levensmiddelen toegelaten aromastoffen vast en is van toepassing met ingang van 22 april 2013, wat de levensmiddelenindustrie in de EU de tijd geeft om zich aan de nieuwe regels aan te passen; alle aromastoffen die niet in de lijst voorkomen, zijn na een overgangsperiode van 18 maanden verboden;


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Used to alter the taste and/or odour of food, flavourings substances have a long history of safe use in a wide variety of foods, such as soft drinks, confectionery, cereals, cakes and yoghurts, and have now been evaluated at EU level.

Aromastoffen worden gebruikt om de smaak en/of de geur van levensmiddelen te veranderen en worden al lang op een veilige manier toegepast bij een uitgebreid gamma levensmiddelen, zoals frisdranken, suikerwerk, ontbijtgranen, gebak en yoghurt. Nu zijn ze ook beoordeeldop EU-niveau.


Only those flavouring substances featuring on the approved lists will be permitted for use by the food industry.

Enkel de aromastoffen op de goedgekeurde lijst worden toegelaten voor gebruik in de levensmiddelenindustrie.


natural flavouring substance’ shall mean a flavouring substance obtained by appropriate physical, enzymatic or microbiological processes from material of vegetable, animal or microbiological origin either in the raw state or after processing for human consumption by one or more of the traditional food preparation processes listed in Annex II. Natural flavouring substances correspond to substances that are naturally present and have been identified in nature.

natuurlijke aromastof”: een aromastof die door geschikte fysische dan wel enzymatische of microbiologische procedés is verkregen van een uitgangsmateriaal van plantaardige, dierlijke of microbiologische oorsprong, hetzij als zodanig, hetzij voor consumptie door de mens verwerkt door middel van een of meer van de in bijlage II genoemde traditionele levensmiddelenbereidingswijzen. Natuurlijke aromastoffen komen overeen met stoffen die van nature aanwezig zijn in de natuur en daar ook geïdentificeerd zijn.


Flavouring substances are defined chemical substances, which include flavouring substances obtained by chemical synthesis or isolated using chemical processes, and natural flavouring substances.

Aromastoffen zijn welomschreven chemische stoffen, met inbegrip van door chemische synthese verkregen of door chemische procedés geïsoleerde aromastoffen en natuurlijke aromastoffen.


3. The term ‘natural flavouring substance(s)’ may only be used for flavourings in which the flavouring component contains exclusively natural flavouring substances.

3. De term „natuurlijke aromastof(fen)” mag alleen worden gebruikt voor aroma’s waarin de aromatiserende component uitsluitend natuurlijke aromastoffen bevat.


Since 1999, the Scientific Committee on Food and subsequently the European Food Safety Authority (hereinafter referred to as the Authority) established by Regulation (EC) No 178/2002 of the European Parliament and of the Council of 28 January 2002 laying down the general principles and requirements of food law, establishing the European Food Safety Authority and laying down procedures in matters of food safety have expressed opinions on a number of substances occurring naturally in source materials for flavourings and food ingredients with flavouring properties which, according to the Committee of Experts on Flavouring Substances of the Council of ...[+++]

Sinds 1999 heeft eerst het Wetenschappelijk Comité voor de menselijke voeding en vervolgens de bij Verordening (EG) nr. 178/2002 van het Europees Parlement en de Raad van 28 januari 2002 tot vaststelling van de algemene beginselen en voorschriften van de levensmiddelenwetgeving, tot oprichting van een Europese Autoriteit voor voedselveiligheid en tot vaststelling van procedures voor voedselveiligheidsaangelegenheden opgerichte Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (hierna „de Autoriteit” genoemd) adviezen uitgebracht over een aantal stoffen die van nature voorkomen in uitgangsmaterialen voor aroma’s en voedselingrediënten met aromat ...[+++]




datacenter (1): www.wordscope.nl (v4.0.br)

'flavouring substance' ->

Date index: 2022-10-06
w