Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Codex Alimentarius Working Party
Codex Committee on Food Hygiene
Follow hygienic procedures during food processing
Following hygienic procedures during food processing
Food
Food hygiene
Food hygiene advice
Food product safety
Food quality safety
Food safety
Food sanitation
Hygiene education
Moderate hygiene procedures
Nutrition
Regulate hygiene procedures
Safety of food

Vertaling van "food hygiene " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE






food safety [ food product safety | food quality safety | safety of food | food hygiene(UNBIS) ]

voedselveiligheid [ veiligheid van levensmiddelen | veiligheid van voeding | veiligheid van voedingsmiddelen | veiligheid van voedsel ]


Codex Alimentarius Working Party (Food Hygiene)

Groep Codex Alimentarius (levensmiddelenhygiëne)


Codex Committee on Food Hygiene

Codex-comité voor levensmiddelenhygiëne


moderate hygiene procedures | regulate hygiene procedures | follow hygienic procedures during food processing | following hygienic procedures during food processing

hygiënische procedures volgen tijdens de voedselverwerking




An adverse effect of a food that is not due to an immunologic abnormality but rather to metabolic, toxic, pharmacologic or unknown processes. Joint AAAAI/ACAAI practice parameters-Food intolerance 2014.

voedingsintolerantie


IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Summary code: Food safety / Veterinary checks, animal health rules, food hygiene / Controls and food hygiene rules

Code samenvatting: Voedselveiligheid / Veterinaire controles, gezondheidsvoorschriften en levensmiddelenhygiëne / Regels voor controle en levensmiddelenhygiëne - hygiënepakket


It is a key part of the European Union's 2004 hygiene package on food hygiene legislation.

De verordening is een belangrijk onderdeel van het hygiënepakket van de Europese Unie met betrekking tot de wetgeving inzake levensmiddelenhygiëne.


EUROVOC descriptor: food hygiene food inspection health legislation foodstuff animal product

Eurovoc-term: voedselhygiëne Keuringsdienst van waren gezondheidswetgeving voedingsproduct dierlijk product


This gives us the opportunity to identify positive and less positive experiences of the implementation of the regulation. The food hygiene regulation specifies the hygiene rules for meat production.

Dat stelt ons in de gelegenheid goede en minder goede ervaringen ter sprake te brengen die zijn opgedaan bij de toepassing van de hygiëneverordening, die regels geeft voor de vleesproductie.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Some of these deal with the differences between Regulation No 852 of the European Parliament and of the Council concerning food hygiene, and Regulation No 11. The proposal is for greater flexibility on the part of the relevant bodies where food hygiene is concerned, and for procedures to be simplified.

Sommige van hen hebben te maken met de verschillen tussen verordening nr 852 van het Europees Parlement en van de Raad betreffende de voedselhygiëne, en verordening nr. 11. Het voorstel gaat over een grotere flexibiliteit van de kant van de betreffende organen die met de voedselhygiëne te maken hebben, en over de vereenvoudiging van de procedures.


(3) Experience has shown that in certain food businesses, food hygiene can be ensured by the correct implementation of the food hygiene requirements laid down in Regulation (EC) No 852/2004 without having recourse to the HACCP system.

(3) De ervaring heeft uitgewezen dat in bepaalde levensmiddelenbedrijven de levensmiddelenhygiëne kan worden gewaarborgd door de desbetreffende voorschriften in Verordening (EG) nr. 852/2004 correct toe te passen zonder gebruik te maken van het HACCP-systeem.


(e)guides to good practice are a valuable instrument to aid food business operators at all levels of the food chain with compliance with food hygiene rules and with the application of the HACCP principles.

e)gidsen voor goede praktijken zijn een zeer handzaam instrument om exploitanten van een levensmiddelenbedrijf wegwijs te maken in de naleving van de voorschriften inzake levensmiddelenhygiëne in alle stadia van de voedselketen, alsmede in de toepassing van de HACCP-beginselen.


However, they may limit their application only if they consider that the requirements of Regulation (EC) No 852/2004 are sufficient to achieve food hygiene objectives and when the supply of food of animal origin from a retail establishment to another establishment is a marginal, localised and restricted activity.

Zij mogen de toepassing echter alleen beperken indien zij van oordeel zijn dat de voorschriften van Verordening (EG) nr. 852/2004 volstaan om de doelstellingen inzake levensmiddelenhygiëne te verwezenlijken en wanneer de levering van levensmiddelen van dierlijke oorsprong van een handelszaak aan een ander bedrijf een marginale, lokale en beperkte activiteit is.


The proposals on general food hygiene (Regulation (EC) No ./.[on the hygiene of foodstuffs]) and on specific hygiene rules for food of animal origin (Regulation (EC) No ../.[laying down specific hygiene rules for food of animal origin]) lay down the provisions and rules of conduct for food business operators for the production of healthy, safe products of high quality.

De voorstellen inzake de algemene levensmiddelenhygiëne (verordening (EG) nr/.[over levensmiddelenhygiëne]) en inzake specifieke hygiënevoorschriften voor levensmiddelen van dierlijke oorsprong (verordening (EG) nr/.[met specifieke hygiënevoorschriften voor levensmiddelen van dierlijke oorsprong]) bevatten bepalingen en gedragsregels voor exploitanten van levensmiddelenbedrijven met het oog op de productie van gezonde producten van hoge kwaliteit.


(22) Scientific advice must underpin Community legislation on food hygiene; to this end, the European Food Safety Authority set up by European Parliament and Council Regulation (EC) No 178/2002 of 28 January 2002 laying down the general principles and requirements of food law, establishing the European Food Safety Authority, and laying down procedures in matters of food safety should be consulted wherever necessary.

(22) De communautaire wetgeving inzake levensmiddelenhygiëne moet wetenschappelijk onderbouwd zijn; daartoe moet de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid die is opgericht bij Verordening (EG) nr. 178/2002 van het Europees Parlement en de Raad van 28 januari 2002 tot vaststelling van de algemene beginselen en voorschriften van de levensmiddelenwetgeving, tot oprichting van een Europese Autoriteit voor voedselveiligheid en tot vaststelling van procedures voor voedselveiligheidsaangelegenheden worden geraadpleegd wanneer dat nodig ...[+++]




datacenter (1): www.wordscope.nl (v4.0.br)

'food hygiene' ->

Date index: 2022-01-27
w