Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Agri-food products
Agri-foodstuffs
Agri-foodstuffs chain
Agriproduct processing
Agro-industry
Assign precise food processing operations
Calibrate precise food processing operations
Carry out precise food processing operations
Exert quality control to food processing
Exert quality control to processing food
Exert quality management to processing food
Exert quality supervision to processing food
Food industry
Food processing
Food processing aid
Food processor
Food products
Food-processing plant
Manage time in a food processing operation
Manage time in food processing operations
Measure precise food processing operations
Oversee time in food processing operations
Processed food
Processed food product
Processing of food
Processing of foodstuffs
Supervise time in food processing operations

Vertaling van "food processing " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
food processing [ processing of food | processing of foodstuffs | Food industry(STW) ]

levensmiddelenverwerking [ behandeling van levensmiddelen | verwerking van voedingsmiddelen ]




assign precise food processing operations | calibrate precise food processing operations | carry out precise food processing operations | measure precise food processing operations

voedselverwerkende handelingen nauwkeurig meten


manage time in a food processing operation | oversee time in food processing operations | manage time in food processing operations | supervise time in food processing operations

tijd beheren bij voedselverwerkende handelingen | tijd indelen bij voedselverwerkende handelingen


exert quality control to food processing | exert quality supervision to processing food | exert quality control to processing food | exert quality management to processing food

kwaliteitscontroles bij voedselverwerking uitvoeren


food processor | food-processing plant

voedselverwerkend bedrijf


An adverse effect of a food that is not due to an immunologic abnormality but rather to metabolic, toxic, pharmacologic or unknown processes. Joint AAAAI/ACAAI practice parameters-Food intolerance 2014.

voedingsintolerantie


Food/beverage processer

procesoperator in levensmiddelenindustrie en/of drankenindustrie


processed food product [ Food products(ECLAS) | processed food(UNBIS) ]

samengesteld voedingsproduct [ samengesteld voedingsprodukt ]


agri-foodstuffs [ agri-foodstuffs chain | Agri-food products(ECLAS) | Agro-industry(STW) | agriproduct processing(UNBIS) ]

landbouw en voeding [ landbouw- en voedingsbedrijf ]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
This approach will contribute to achieving food safety and security for all Europeans and eradication of hunger in the world; decreasing the burden of food- and diet-related diseases by promoting the shift towards healthy and sustainable diets, via consumer education and innovations in agriculture and the food industry; reducing water and energy consumption in food processing, transport and distribution; reducing food waste by 50 % by 2030; and achieving a broad diversity of healthy, high quality and safe food for all.

Deze aanpak zal bijdragen tot het waarborgen van de voedselveiligheid en -zekerheid voor alle Europeanen en de uitbanning van honger in de hele wereld; het verminderen van voedings- en voedingsgewoontegerelateerde ziekten door bevordering van het overstappen op gezonde en duurzame voedingsgewoonten via voorlichting van de consument en innovaties in de landbouw en de voedingsindustrie; het verminderen van het water- en energieverbruik bij de verwerking, het vervoer en de distributie van voedingsmiddelen; het verminderen van de hoeveelheid voedselafval met 50 % tegen 2030; en het bewerkstelligen van een grote verscheidenheid aan gezond ...[+++]


Cooperation in this area shall strengthen cooperation, exchange of knowledge and experience and partner countries' capacities on the four pillars of food security with a gender sensitive approach: food availability (production), access (including land, infrastructure for food transport from surplus to deficit areas, markets, establishing domestic food reserves, safety nets), utilisation (nutrition interventions in socially aware ways) and stability, while also addressing fair trade and prioritising five dimensions: smallholder agriculture and livestock-keeping, food processing to create added value, governance, regional integration and a ...[+++]

Samenwerking op dit gebied zal de samenwerking, de uitwisseling van kennis en ervaring, en de capaciteiten van de partnerlanden versterken op het gebied van de vier pijlers van voedselzekerheid vanuit een genderbewuste benadering: beschikbaarheid van voedsel (productie), toegang tot voedsel (inclusief grond, infrastructuur voor vervoer van voedsel van overschot- naar schaarstegebieden, markten, het aanleggen van nationale voedselvoorraden, vangnetten), het benutten van voedsel (maatschappelijk verantwoorde voedingsmaatregelen) en stabiliteit, waarbij ook wordt gekeken naar eerlijke handel en voorrang moet worden gegeven aan vijf dimensie ...[+++]


This approach will contribute to achieving food safety and security for all Europeans and eradication of hunger in the world; decreasing the burden of food- and diet-related diseases by promoting the shift towards healthy and sustainable diets, via consumer education and innovations in agriculture and the food industry; reducing water and energy consumption in food processing, transport and distribution; reducing food waste by 50 % by 2030; and achieving a broad diversity of healthy, high quality and safe food for all.

Deze aanpak zal bijdragen tot het waarborgen van de voedselveiligheid en -zekerheid voor alle Europeanen en de uitbanning van honger in de hele wereld; het verminderen van voedings- en voedingsgewoontegerelateerde ziekten door bevordering van het overstappen op gezonde en duurzame voedingsgewoonten via voorlichting van de consument en innovaties in de landbouw en de voedingsindustrie; het verminderen van het water- en energieverbruik bij de verwerking, het vervoer en de distributie van voedingsmiddelen; het verminderen van de hoeveelheid voedselafval met 50 % tegen 2030; en het bewerkstelligen van een grote verscheidenheid aan gezond ...[+++]


The audit work comprised a review of the Rural Development Programmes, an examination of the Member States’ management systems and separate audit visits to 24 completed food-processing projects in these Member States, including four projects nominated by the Member States as best practice examples.

De controlewerkzaamheden omvatten doorlichting van de plattelandsontwikkelingsprogramma’s en onderzoek van de beheerssystemen van de lidstaten, alsmede afzonderlijke controlebezoeken aan 24 afgeronde voedselverwerkingsprojecten in deze lidstaten, waaronder vier projecten die door de lidstaten als voorbeelden van beste praktijken waren aangewezen.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Almost 20% of the EU money set aside for improving the competitiveness of agriculture is paid to food-processing companies, but the monitoring and evaluation arrangements do not collect information on the added value achieved or on the indirect effects on the competitiveness of agriculture.

Bijna 20 % van het EU‑budget voor de verbetering van het concurrentievermogen van de landbouw wordt betaald aan bedrijven die voedsel verwerken, maar via de toezicht- en evaluatiesystemen wordt geen informatie verzameld over de verwezenlijkte toegevoegde waarde of over de indirecte effecten op het concurrentievermogen van de landbouw.


Without this, the measure becomes a general subsidy to enterprises investing in food-processing – with the attendant risks of distortion of competition and waste of scarce public money.

Dan bestaat het risico dat de maatregel een algemene subsidie wordt aan ondernemingen die investeren in de voedselverwerkende sector – met alle risico’s van dien op concurrentievervalsing en verspilling van schaarse overheidsmiddelen.


“Member States are not clearly identifying the need for funding or setting meaningful objectives”, said Jan Kinšt (CZ), the ECA member responsible for the report, “the Commission should only approve programmes that do so, otherwise this measure just becomes a handout to the food-processing companies”.

“De lidstaten stellen de financieringsbehoefte niet duidelijk vast, noch zinvolle doelen”, aldus Jan Kinšt (CZ), het ERK-lid dat verantwoordelijk is voor dit verslag. “De Commissie dient alleen programma’s goed te keuren waarbij dit wel gebeurt, omdat deze maatregel anders verwordt tot een gift aan voedselwerkende bedrijven”.


INVITATION - PRESS BRIEFING Has the EU support to the food-processing industry been effective and efficient in adding value to agricultural products?

UITNODIGING – PERSCONFERENTIE Was de EU‑steun aan de voedselverwerkende industrie doeltreffend en doelmatig in het verhogen van de toegevoegde waarde van landbouwproducten?


Safe food processing: common standards for extraction solvents

Veilige verwerking van levensmiddelen: gemeenschappelijke normen voor extractiemiddelen


EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - sa0022 - EN - Safe food processing: common standards for extraction solvents

EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - sa0022 - EN - Veilige verwerking van levensmiddelen: gemeenschappelijke normen voor extractiemiddelen




datacenter (1): www.wordscope.nl (v4.0.br)

'food processing' ->

Date index: 2024-02-24
w