Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Accident due to fall from burning farm outbuilding
Farm to fork approach
From farm to fork
From farm to table
From fork to farm
From plough to plate
From stable to table
Hit by object falling from burning farm outbuilding
Total water cycle approach
Whole chain approach

Vertaling van "from fork to farm " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE


from farm to fork | from farm to table | from plough to plate | from stable to table

van boer tot bord | van grond tot mond


farm to fork approach | total water cycle approach | whole chain approach

ketenbenadering


Accident due to fall from burning farm outbuilding

ongeval als gevolg van val van brandend boerderijbijgebouw


Carbon monoxide fumes from conflagration in farm outbuildings

koolstofmonoxidedampen van vuurzee in boerderijbijgebouwen


Hit by object falling from burning farm outbuilding

geraakt door vallend voorwerp van brandend boerderijbijgebouw
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - f84001 - EN // Food safety - from farm to fork

EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - f84001 - EN // Voedselveiligheid — Van boerderij tot bord


Food safety - from farm to fork Summaries of EU legislation: direct access to the main summaries page

Voedselveiligheid — Van boerderij tot bord Samenvattingen van EU-wetgeving: kijk op de overzichtspagina met samenvattingen


Fork to farm’ — food (including seafood), health and well being: Consumer, societal, cultural, industrial and health as well as traditional aspects of food and feed, including behavioural and cognitive sciences; nutrition, diet-related diseases and disorders, including childhood and adult obesity and allergies; nutrition in relation to the prevention of diseases (including increased knowledge of the health bringing compounds and properties of food); innovative food and feed processing technologies (including packaging and technologies from non-food fields); ...[+++]

„Van riek tot vork”: voeding (met inbegrip van schaal- en schelpdieren) gezondheid en welzijn: voor consument, maatschappij, cultuur, industrie en gezondheid relevante en traditionele aspecten van voeding en diervoeders, met inbegrip van gedrags- en cognitieve wetenschappen; voeding, voedingsgerelateerde ziekten en aandoeningen, waaronder obesitas bij kinderen en volwassenen en allergieën; voeding en ziektepreventie (inclusief betere kennis van de gezondheidsbevorderende bestanddelen en de eigenschappen van voedingsmiddelen); innovatieve technologie voor de verwerking van voedingsmiddelen en diervoeders (inclusief verpakking en technologieën uit de non-foodsector); verb ...[+++]


As regards the food industry, JRC actions will be based around the Fork to Farm concept.

De acties met betrekking tot levensmiddelen zullen aansluiten bij het concept "fork to farm".


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
To help overcome some consumers' pessimism towards some food products, the EU's "fork to farm" RD approach takes into account consumers' demands and feedback right along the food chain. So that consumers' expectations and demands such as environmental, rural development and safety concerns are taken into account in food production - rather than the other way around.

Doel van deze communautaire OO-aanpak is de consument over zijn pessimisme ten aanzien van bepaalde voedingsproducten heen te helpen door rekening te houden met de eisen en de feedback die hij in de voedselketen naar voren brengt. Op die manier kan bij de voedselproductie van meet af aan rekening worden gehouden met de verwachtingen en de eisen van de consument op het gebied van milieu, plattelandsontwikkeling en veiligheid, in plaats van pas achteraf.


That is why we are focusing on a new "fork to farm" approach in the EU's Research Programmes, focusing on consumers' interests and points of view on food," said European Research Commissioner Philippe Busquin "Food production must meet consumers' expectations as well as environmental, health and competitiveness objectives.

Daarom heeft de EU in haar onderzoeksprogramma's de kaart getrokken van een nieuwe "van mond tot grond"-aanpak waarin wordt uitgegaan van de belangen en de meningen van de consument op het gebied van voeding", aldus Philippe Busquin, het met onderzoek belaste lid van de Europese Commissie". Voedsel moet worden geproduceerd op een manier die tegemoet komt aan de verwachtingen van de consument en die tegelijkertijd aansluit op de milieu-, gezondheids- en concurrentiedoelstellingen.


This integrated project addresses the objective of animal welfare for improved food quality and, importantly, pays particular attention to the "fork-to-farm" approach through establishing a strong society-science dialogue.

Bij dit geïntegreerde project wordt beoogd het dierenwelzijn te bevorderen om de voedselkwaliteit te verbeteren en belangrijk daarbij is dat bijzondere aandacht aan de "van boer tot bord"-aanpak wordt besteed door het opzetten van een krachtige dialoog tussen samenleving en wetenschap.


One of its major strengths is a matrix structure whereby the research will consider the whole food chain from fork to farm for a number of sectors including protected crops (tomato), field vegetables (lettuce), fruit (apple), cereal (wheat), pork, dairy and poultry.

Eén van de sterkste punten is een matrixstructuur, waarmee het onderzoek de gehele voedselketen, van boerderij tot bord, zal beschouwen voor een aantal sectoren, met inbegrip van beschermde gewassen (tomaat), veldgroenten (sla), fruit (appel), granen (tarwe), varkens, zuivel en pluimvee.


By re-addressing the classical approach "from farm to fork", this thematic priority area aims at ensuring that consumer protection is the main driver for developing new and safer food and feed production chains, i.e". from fork to farm", relying in particular on biotechnology tools taking into account the latest results of genomics research.

Door een andere dan de klassieke "van grond tot mond"-benadering te kiezen, moet dit prioritair thematisch gebied ervoor zorgen dat de bescherming van de consument de belangrijkste drijfveer wordt voor de totstandbrenging van nieuwe en veiligere voedingsmiddelen- en diervoederproductieketens, met name op basis van biotechnologische instrumenten en rekening houdend met de meest recente resultaten van het genoomonderzoek.


The proposal presented by Health and Consumer Commissioner David Byrne together with the Enterprise Commissioner Erkki Liikanen is the centrepiece of the Commission's strategy for a proactive food policy covering the entire food chain, from the farm to the fork.

Het voorstel, dat door de commissarissen David Byrne voor gezondheids- en consumentenbescherming en Erkki Liikanen voor ondernemingsbeleid gezamenlijk werd gepresenteerd, staat centraal in de strategie van de Commissie voor een pro-actief levensmiddelenbeleid dat de hele voedselketen van boer tot bord omvat.




datacenter (1): www.wordscope.nl (v4.0.br)

'from fork to farm' ->

Date index: 2024-03-13
w