Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Anticipate wine trends
Arrange wine-tasting events
Control wine quality
Controlling wine quality
Dessert wine
Foresee wine trends
Fortified wine
Hold a wine-tasting event
Hold wine-tasting events
Host wine-tasting events
Liqueur
Liqueur wine
Liqueur-wine
Madeira wine
Port wine
Quality liqueur wine produced in a specified region
Quality liqueur wine psr
Quality wine produced in a specific region
Quality wines psr
Qwpsr
Sherry
Stay abreast of a wine trend
Stay abreast of wine trends
Wine
Wine fortified for distillation
Wine of designated origin
Wine of superior quality
Wine quality control
Wine quality maintaining

Vertaling van "liqueur wine " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
quality liqueur wine produced in a specified region | quality liqueur wine psr

in een bepaald gebied voortgebrachte kwaliteitslikeurwijn | v.l.q.p.r.d. [Abbr.]


dessert wine | liqueur wine | liqueur-wine

geestrijke wijn of alcoholrijke wijn | likeurwijn


fortified wine [ dessert wine | liqueur wine | Madeira wine | port wine | sherry | wine fortified for distillation ]

versterkte wijn [ likeurwijn | marsala | porto | sherry ]


EEC Committee for the Wine, Aromatic Wine, Sparkling Wine and Liqueur Wine Industries and Trade

EEG-Comité van de Nijverheid en de Handel in Wijnen, Gearomatiseerde Wijnen, Mousserende Wijnen, Likeurwijnen




wine of superior quality [ quality wine produced in a specific region | quality wines psr | qwpsr | wine of designated origin ]

kwaliteitswijn [ vqprd | wijn met benaming van oorsprong | wijn van gecontroleerde oorsprong ]


anticipate wine trends | foresee wine trends | stay abreast of a wine trend | stay abreast of wine trends

op de hoogte blijven van wijntrends


controlling wine quality | wine quality maintaining | control wine quality | wine quality control

kwaliteit van wijn controleren


hold a wine-tasting event | hold wine-tasting events | arrange wine-tasting events | host wine-tasting events

wijnproeverijen organiseren


IN-CONTEXT TRANSLATIONS
...NDICATION // The list of liqueur wines with a protected designation of origin whose production involves special rules // List of varieties that may be used to produce liqueur wines with a protected designation of origin that bear the specific, traditional terms ‘vino dulce natural’, ‘vino dolce naturale’, ‘vinho doce natural’ and ‘οινος γλυκυς φυσικος’ // SPECIAL COMMUNITY ANALYSIS METHODS // CORRELATION TABLE REFERRED TO IN THE SECOND PARAGRAPH OF ARTICLE 16 ...

...ijnen met een beschermde oorsprongsbenaming voor de bereiding waarvan bijzondere voorschriften gelden // Lijst van de wijnstokrassen die mogen worden gebruikt voor de bereiding van lwbob’s die worden aangeboden met de traditionele specifieke vermeldingen „vino dulce natural”, „vino dolce naturale”, „vinho doce natural” of „οίνος γλυκύς φυσικός” // SPECIFIEKE COMMUNAUTAIRE ANALYSEMETHODEN // CONCORDANTIETABEL ALS BEDOELD IN ARTIKEL 16, TWEEDE ALINEA ...


(zd) addition of caramel within the meaning of Directive 94/36/EC of the European Parliament and of the Council of 30 June 1994 on colours for use in foodstuffs 1 to reinforce the colour of liqueur wines and quality liqueur wines spr;

z d) toevoeging van karamel, in de zin van Richtlijn 94/36/EG van het Europees Parlement en de Raad van 30 juni 1994 inzake kleurstoffen die in levensmiddelen mogen worden gebruikt 1 , om de kleur van likeurwijnen en wijn met een beschermde oorsprongsbenaming of geografische aanduiding te intensiveren;


(zd) addition of caramel within the meaning of Directive 94/36/EC of the European Parliament and of the Council of 30 June 1994 on colours for use in foodstuffs to reinforce the colour of liqueur wines and quality liqueur wines spr;

z d) toevoeging van karamel, in de zin van Richtlijn 94/36/EG van het Europees Parlement en de Raad van 30 juni 1994 inzake kleurstoffen die in levensmiddelen mogen worden gebruikt (), om de kleur van likeurwijnen en wijn met een beschermde oorsprongsbenaming of geografische aanduiding te intensiveren;


3. Oenological processes and practices which may be applied to grape must in fermentation intended for direct human consumption as such, wine suitable for producing table wine, table wine, sparkling wine, aerated sparkling wine, semi-sparkling wine, aerated semi-sparkling wine, liqueur wine and quality wines psr:

3. Oenologische procédés en behandelingen die mogen worden toegepast voor gedeeltelijk gegiste druivenmost voor rechtstreekse menselijke consumptie in ongewijzigde staat, wijn, mousserende wijn, mousserende wijn waaraan koolzuurgas is toegevoegd, parelwijn, parelwijn waaraan koolzuurgas is toegevoegd, likeurwijn en wijn met een beschermde oorsprongsbenaming of geografische aanduiding:


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
3. Oenological processes and practices which may be applied to grape must in fermentation intended for direct human consumption as such, wine suitable for producing table wine, table wine, sparkling wine, aerated sparkling wine, semi-sparkling wine, aerated semi-sparkling wine, liqueur wine and quality wines psr:

3. Oenologische procédés en behandelingen die mogen worden toegepast voor gedeeltelijk gegiste druivenmost voor rechtstreekse menselijke consumptie in ongewijzigde staat, wijn, mousserende wijn, mousserende wijn waaraan koolzuurgas is toegevoegd, parelwijn, parelwijn waaraan koolzuurgas is toegevoegd, likeurwijn en wijn met een beschermde oorsprongsbenaming of geografische aanduiding:


(zd) addition of caramel within the meaning of Directive 94/36/EC of the European Parliament and of the Council of 30 June 1994 on colours for use in foodstuffs 1 to reinforce the colour of liqueur wines and quality liqueur wines spr;

z d) toevoeging van karamel, in de zin van Richtlijn 94/36/EG van het Europees Parlement en de Raad van 30 juni 1994 inzake kleurstoffen die in levensmiddelen mogen worden gebruikt 1 , om de kleur van likeurwijnen en wijn met een beschermde oorsprongsbenaming of geografische aanduiding te intensiveren;


(a)quality liqueur wines psr and liqueur wines with a geographical indication; in this case the protection of a traditional term shall apply only to the designation of liqueur wines.

a)in bepaalde gebieden voortgebrachte kwaliteitslikeurwijn en likeurwijn met een geografische aanduiding. In dat geval geldt de bescherming van de traditionele aanduiding slechts voor de omschrijving van likeurwijn.


(a) quality liqueur wines psr and liqueur wines with a geographical indication; in this case the protection of a traditional term shall apply only to the designation of liqueur wines.

a) in bepaalde gebieden voortgebrachte kwaliteitslikeurwijn en likeurwijn met een geografische aanduiding. In dat geval geldt de bescherming van de traditionele aanduiding slechts voor de omschrijving van likeurwijn.


The characteristics of wine distillate and dried-grape distillate which may be added to liqueur wines and certain quality liqueur wines psr in accordance with the second indent of Annex V(J)(2)(a)(i) to Regulation (EC) No 1493/1999 shall be as laid down in Annex XVII hereto.

De kenmerken van distillaat van wijn of van rozijnen en krenten die overeenkomstig bijlage V, punt J.2, onder a), i), tweede streepje, van Verordening (EG) nr. 1493/1999 toegevoegd mogen worden aan likeurwijn en bepaalde v.l.q.p.r.d'. s, zijn aangegeven in bijlage XVII.


Quality wines psr cover liqueur wines (quality liqueur wines psr), sparkling wines (quality sparkling wines psr), semi-sparkling wines (quality semi-sparkling wines psr) and quality wines psr other than those mentioned.

De categorie v.q.p.r.d. omvat met name likeurwijnen (v.l.q.p.r.d.), mousserende wijnen (v.m.q.p.r.d.), parelwijnen (v.p.q.p.r.d.) en andere v.q.p.r.d.-wijnen dan die welke hier zijn vermeld.




datacenter (1): www.wordscope.nl (v4.0.br)

'liqueur wine' ->

Date index: 2022-12-04
w