Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Bacteriology
Biology
Embryology
Execute microbiological analysis in the food chain
Implement microbiological analysis in the food chain
Laboratory of Microbiology
Medical microbiology report
Microbiological control of fresh meats
Microbiological inspection of fresh meats
Microbiological laboratory
Microbiologist
Microbiology
Microbiology analyser
Microbiology analyzer
Microbiology research analyst
Microbiology research scientist
Microbiology science researcher
Microbiology test
Perform a microbiological analysis in the food chain
Perform microbiological analysis in the food chain
Perform quality control in microbiology laboratories

Vertaling van "microbiology " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
microbiology research analyst | microbiology research scientist | microbiologist | microbiology science researcher

helminthologe | routineanalist microbiologie | microbioloog/microbiologe | virologe


microbiology analyser | microbiology analyzer

analysator voor de microbiologie




Medical microbiology report

verslag van medische microbiologie


perform quality assurance testing in microbiology laboratories | perform quality control in microbiology laboratories | carry out quality control in microbiology laboratories | carry out quality controls in microbiology laboratories

kwaliteitscontrole in microbiologielaboratoria uitvoeren


execute microbiological analysis in the food chain | perform a microbiological analysis in the food chain | implement microbiological analysis in the food chain | perform microbiological analysis in the food chain

microbiologische analyses in de voedselketen uitvoeren


Laboratory of Microbiology | microbiological laboratory

laboratorium voor microbiologie | microbiologisch laboratorium


microbiological control of fresh meats | microbiological inspection of fresh meats

microbiologische controle van vers vlees


Abnormal findings on microbiological examination of urine

afwijkende bevindingen bij microbiologisch onderzoek van urine


biology [ bacteriology | embryology | microbiology ]

biologie [ bacteriologie | embryologie | microbiologie ]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
ensure that, whenever possible, appropriate microbiological diagnosis is systematically performed before prescribing antibiotics, for instance by using new diagnostic tools that could allow point-of-care rapid diagnosis, and/or antibiograms, especially in the case of diseases which have a tendency to relapse, as well as work to abolish hurdles that prevent proper microbiological diagnosis, especially in the ambulant sector;

ervoor zorgen dat, wanneer mogelijk, gepaste microbiologische diagnose systematisch wordt uitgevoerd alvorens antibiotica voor te schrijven, bijvoorbeeld door middel van nieuwe diagnostische instrumenten en/of antibiogrammen, vooral in het geval van pathologiën die gewoonlijk recidief zijn en werken aan het wegnemen van obstakels voor een behoorlijke diagnostiek, met name in de ambulante sector;


(b) ensure that, whenever possible, appropriate microbiological diagnosis is systematically performed before prescribing antibiotics, for instance by using new diagnostic tools that could allow point-of-care rapid diagnosis, and/or antibiograms, especially in the case of diseases which have a tendency to relapse, as well as work to abolish hurdles that prevent proper microbiological diagnosis, especially in the ambulant sector;

(b) ervoor zorgen dat, wanneer mogelijk, gepaste microbiologische diagnose systematisch wordt uitgevoerd alvorens antibiotica voor te schrijven, bijvoorbeeld door middel van nieuwe diagnostische instrumenten en/of antibiogrammen, vooral in het geval van pathologiën die gewoonlijk recidief zijn en werken aan het wegnemen van obstakels voor een behoorlijke diagnostiek, met name in de ambulante sector;


Flavouring preparations are flavourings other than defined chemical substances obtained from materials of vegetable, animal or microbiological origin, by appropriate physical, enzymatic or microbiological processes, either in the raw state of the material or after processing for human consumption.

Aromatiserende preparaten zijn andere aroma’s dan welomschreven chemische stoffen, die zijn verkregen van uitgangsmaterialen van plantaardige, dierlijke of microbiologische oorsprong door geschikte fysische dan wel enzymatische of microbiologische procedés, hetzij als zodanig, hetzij voor consumptie door de mens verwerkt.


material of vegetable, animal or microbiological origin, other than food, by appropriate physical, enzymatic or microbiological processes, the material being taken as such or prepared by one or more of the traditional food preparation processes listed in Annex II;

andere uitgangsmaterialen van plantaardige, dierlijke of microbiologische oorsprong dan levensmiddelen, verkregen door geschikte fysische dan wel enzymatische of microbiologische procedés, en hetzij als zodanig gebruikt, hetzij bereid volgens een of meer van de in bijlage II genoemde traditionele levensmiddelenbereidingswijzen;


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
‘natural flavouring substance’ shall mean a flavouring substance obtained by appropriate physical, enzymatic or microbiological processes from material of vegetable, animal or microbiological origin either in the raw state or after processing for human consumption by one or more of the traditional food preparation processes listed in Annex II. Natural flavouring substances correspond to substances that are naturally present and have been identified in nature;

„natuurlijke aromastof”: een aromastof die door geschikte fysische dan wel enzymatische of microbiologische procedés is verkregen van een uitgangsmateriaal van plantaardige, dierlijke of microbiologische oorsprong, hetzij als zodanig, hetzij voor consumptie door de mens verwerkt door middel van een of meer van de in bijlage II genoemde traditionele levensmiddelenbereidingswijzen. Natuurlijke aromastoffen komen overeen met stoffen die van nature aanwezig zijn in de natuur en daar ook geïdentificeerd zijn;


"natural flavouring substance' shall mean a flavouring substance obtained by appropriate physical, enzymatic or microbiological processes from material of vegetable, animal or microbiological origin either in the raw state or after processing for human consumption by one or more of the traditional food preparation processes listed in Annex II;

"natuurlijke aromastof": een aromastof die door geschikte fysische dan wel enzymatische of microbiologische procédés is verkregen van een uitgangsmateriaal van plantaardige, dierlijke of microbiologische oorsprong, hetzij als zodanig, hetzij voor consumptie door de mens verwerkt door middel van een of meer van de in bijlage II genoemde traditionele levensmiddelenbereidingswijzen;


material of vegetable, animal or microbiological origin, other than food, obtained by one or more of the traditional food preparation processes listed in Annex II and/or appropriate physical, enzymatic or microbiological processes;

andere uitgangsmaterialen van plantaardige, dierlijke of microbiologische oorsprong dan levensmiddelen, verkregen door middel van een of meer van de in bijlage II genoemde traditionele levensmiddelenbereidingswijzen en of geschikte fysische dan wel enzymatische of microbiologische procédés;


(17) Microbiological criteria, targets and/or performance standards may be laid down in accordance with the appropriate procedures foreseen for the purpose in Regulation (EC) No ./2002 [on the hygiene of foodstuffs]; awaiting the setting of new microbiological criteria, the criteria fixed in the Directives referred to above shall continue to apply.

(17) Microbiologische criteria, doelgroepen en/of prestatienormen kunnen worden vastgesteld volgens de daartoe bij Verordening (EG) nr/2002 [ inzake levensmiddelenhygiëne] vastgestelde procedures; in afwachting dat nieuwe microbiologische criteria worden vastgesteld, blijven de in bovengenoemde richtlijnen vastgestelde criteria van toepassing.


2.3. Devices labelled either as 'STERILE` or as having a special microbiological state must be designed, manufactured and packed in an appropriate pack, according to procedures suitable for ensuring that they remain in the appropriate microbiological state indicated on the label when placed on the market, under the storage and transport conditions specified by the manufacturer, until the protective packaging is damaged or opened.

2.3. Indien op het etiket van een hulpmiddel de vermelding "STERIEL" is aangebracht c. q. is vermeld dat het hulpmiddel bijzondere microbiologische kenmerken vertoont, moet het hulpmiddel zijn ontworpen, vervaardigd en van een passende verpakking voorzien volgens procedures die kunnen garanderen dat, wanneer het in de handel wordt gebracht en in de door de fabrikant voorgeschreven omstandigheden wordt opgeslagen en vervoerd, de op het etiket aangegeven microbiologische kenmerken behouden blijven totdat de beschermende verpakking wordt beschadigd of geopend.


(b) the physico-chemical and microbiological specifications of the raw materials and the finished product and the purity and microbiological control criteria of the cosmetic product;

b) de fysisch-chemische en microbiologische specificaties van de grondstoffen en van het eindprodukt en de eisen inzake zuiverheid en microbiologische controle van de kosmetische produkten;




datacenter (1): www.wordscope.nl (v4.0.br)

'microbiology' ->

Date index: 2021-07-01
w