Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
QSWPSR
Quality semi-sparkling wine psr
Quality sparkling wine produced in a specified region
Quality sparkling wine psr
Quality wine produced in a specific region
Quality wines psr
Qwpsr
Wine of designated origin
Wine of superior quality

Vertaling van "quality sparkling wine psr " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
quality sparkling wine produced in a specified region | quality sparkling wine psr

in een bepaald gebied voortgebrachte mousserende kwaliteitswijn


quality sparkling wine produced in a specified region | quality sparkling wine psr | QSWPSR [Abbr.]

in een bepaald gebied voortgebrachte mousserende kwaliteitswijn | v.m.q.p.r.d. [Abbr.]


quality semi-sparkling wine produced in a specified region | quality semi-sparkling wine psr

in een bepaald gebied voortgebrachte kwaliteitsparelwijn | v.p.q.p.r.d. [Abbr.]


wine of superior quality [ quality wine produced in a specific region | quality wines psr | qwpsr | wine of designated origin ]

kwaliteitswijn [ vqprd | wijn met benaming van oorsprong | wijn van gecontroleerde oorsprong ]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
1a. The rules concerning sulphur dioxide content, maximum volatile acid content and authorised oenological practices and processes, and the rules concerning the production of liqueur wine, sparkling wine and quality sparkling wine, shall be established by the Commission, in accordance with the procedure referred to in Article 45.

1 bis. De voorschriften voor het gehalte van zwaveldioxide, het maximumgehalte aan vluchtige zuren en de geoorloofde oenologische procédés en behandelingen, evenals de voorschriften voor de productie van likeurwijnen, mousserende wijnen en mousserende kwaliteitswijnen worden door de Commissie vastgesteld volgens de procedure bepaald in artikel 45.


1a. The rules concerning sulphur dioxide content, maximum volatile acid content and authorised oenological practices and processes, and the rules concerning the production of liqueur wine, sparkling wine and quality sparkling wine, shall be established by the Commission, in accordance with the procedure referred to in Article 45.

1 bis. De voorschriften voor het gehalte van zwaveldioxide, het maximumgehalte aan vluchtige zuren en de geoorloofde oenologische praktijken en procédés, evenals de voorschriften voor de productie van likeurwijnen, mousserende wijnen en mousserende kwaliteitswijnen worden door de Commissie vastgesteld volgens de procedure genoemd in artikel 45.


1a. The rules concerning sulphur dioxide content, maximum volatile acid content and authorised oenological practices and processes, and the rules concerning the production of liqueur wine, sparkling wine and quality sparkling wine, shall be established by the Commission, in accordance with the procedure referred to in Article 45.

1 bis. De voorschriften voor het gehalte van zwaveldioxide, het maximumgehalte aan vluchtige zuren en de geoorloofde oenologische procédés en behandelingen, evenals de voorschriften voor de productie van likeurwijnen, mousserende wijnen en mousserende kwaliteitswijnen worden door de Commissie vastgesteld volgens de procedure bepaald in artikel 45.


Under current law, quality sparkling wine/Sekt is a specific marketing term used to describe a specific quality category (Annex VIII(d)(2) to Regulation (EC) 1493/99).

Mousserende kwaliteitswijn is op grond van de huidige wetgeving een op zich staande aanduiding in het handelsverkeer en duidt een op zich staande kwaliteitscategorie aan (Bijlage VIII, letter d), punt 2 van verordening (EG) 1493/99).


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
(f) In the case of quality sparkling wine or Sekt with a protected designation of origin or geographical indication, the total alcoholic strength of the cuvée from wine-growing zone C III must be not less than 9.5% vol.;

(f) bij mousserende kwaliteitswijn of Sekt met een beschermde oorsprongsaanduiding of geografische aanduiding bedraagt het totale alcoholgehalte van de cuvée van de wijnbouwzone C III ten minste 9,5% vol;


(b)quality sparkling wines psr (including quality sparkling wines psr of the aromatic type); in this case the protection of a traditional term shall apply only to the designation of sparkling wines and aerated sparkling wines.

b)in bepaalde gebieden voortgebrachte mousserende kwaliteitswijn (met inbegrip van aromatische v.m.q.p.r.d.). In dat geval geldt de bescherming van de traditionele aanduiding slechts voor de omschrijving van mousserende wijn en mousserende wijn waaraan koolzuurgas is toegevoegd.


(b) quality sparkling wines psr (including quality sparkling wines psr of the aromatic type); in this case the protection of a traditional term shall apply only to the designation of sparkling wines and aerated sparkling wines.

b) in bepaalde gebieden voortgebrachte mousserende kwaliteitswijn (met inbegrip van aromatische v.m.q.p.r.d.). In dat geval geldt de bescherming van de traditionele aanduiding slechts voor de omschrijving van mousserende wijn en mousserende wijn waaraan koolzuurgas is toegevoegd.


In the case of sparkling wines, quality sparkling wines or quality sparkling wines psr, the variety names used to supplement the description of the product, namely ‘Pinot blanc’, ‘Pinot noir’ or ‘Pinot gris’ and the equivalent names in the other Community languages, may be replaced by the synonym ‘Pinot’.

Voor mousserende wijn, mousserende kwaliteitswijn of kwaliteits-v.m.q.p.r.d. mogen de namen van de druivenrassen „Pinot blanc”, „Pinot noir” en „Pinot gris” en de gelijkwaardige benamingen in de andere talen van de Gemeenschap die worden gebruikt om de aanduiding van het product aan te vullen, worden vervangen door het synoniem „Pinot”.


A table wine which has been the subject of a storage contract may not subsequently be recognised as a quality wine psr or used in making a quality wine psr, a quality sparkling wine psr, a quality liqueur wine psr or a quality semi-sparkling wine psr as defined in Article 54(1) of Regulation (EC) No 1493/1999.

Tafelwijn waarvoor een opslagcontract is gesloten, mag later niet worden erkend als v.q.p.r.d., noch worden gebruikt voor de bereiding van een v.q.p.r.d., een v.m.q.p.r.d., een v.l.q.p.r.d. of een v.p.q.p.r.d als gedefinieerd in artikel 54, lid 1, van Verordening (EG) nr. 1493/1999.


Quality wines psr cover liqueur wines (quality liqueur wines psr), sparkling wines (quality sparkling wines psr), semi-sparkling wines (quality semi-sparkling wines psr) and quality wines psr other than those mentioned.

De categorie v.q.p.r.d. omvat met name likeurwijnen (v.l.q.p.r.d.), mousserende wijnen (v.m.q.p.r.d.), parelwijnen (v.p.q.p.r.d.) en andere v.q.p.r.d.-wijnen dan die welke hier zijn vermeld.




datacenter (1): www.wordscope.nl (v4.0.br)

'quality sparkling wine psr' ->

Date index: 2021-03-12
w