Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Fermentation methods of beverages
Fermentation of food processed
Fermentation procedures of food
Fermentation process of tobacco leaves
Fermentation processes of beverages
Fermentation processes of food
Fermentation processing of tobacco leaves
Fermentation systems of beverages
The fermentation process of a beverage
The fermentation process of food
The fermentation process of tobacco leaves

Vertaling van "the fermentation process food " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
fermentation of food processed | fermentation procedures of food | fermentation processes of food | the fermentation process of food

gistingsproces van voedingswaren


fermentation process of tobacco leaves | the fermentation process of tobacco leaves | fermentation process of tobacco leaves | fermentation processing of tobacco leaves

gistingsproces van tabaksbladeren


fermentation methods of beverages | fermentation systems of beverages | fermentation processes of beverages | the fermentation process of a beverage

gistingsproces van dranken


wastes from the preparation and processing of meat, fish and other foods of animal origin

afval van de bereiding en verwerking van vlees, vis en ander voedsel van dierlijke oorsprong
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
(37) In order to ensure quality, traceability and compliance with this Regulation and adaptation to technical developments, the power to adopt certain acts should be delegated to the Commission in respect of establishing rules amending or supplementing the specific production rules for processed food and feed as regards the procedures to be followed, preventive measures to be taken, the composition of processed food and feed, cleaning measures, the placing on the market of processed products i ...[+++]

(37) Om kwaliteit, traceerbaarheid, naleving van deze verordening en aanpassing aan technische ontwikkelingen te garanderen, moet de Commissie ertoe worden gemachtigd handelingen vast te stellen met betrekking tot voorschriften tot wijziging of aanvulling van de specifieke productievoorschriften voor verwerkte levensmiddelen en diervoeders, meer bepaald op het gebied van de procedures, preventieve maatregelen, samenstelling van de verwerkte levensmiddelen en diervoerders, reinigingsmaatregelen, het in de handel brengen van verwerkte p ...[+++]


[9] Biogas includes all the fermentation processes of biomass: biogas with Co-fermentation, sewage and landfill gas

[8] Biogas heeft betrekking op alle fermentatieprocessen van biomassa: co-fermentatiegas, riool- en stortgas.


Improved legibility of information (minimum font size for mandatory information); Clearer and harmonised presentation of allergens for prepacked foods (emphasis by font, style or background colour) in the list of ingredients; Mandatory allergen information for non-prepacked food, including restaurants and cafes; Requirement of certain nutrition information for majority of prepacked processed foods; Mandatory origin information for fresh meat from pigs, sheep, goats and ...[+++]

een verbeterde leesbaarheid van de informatie (minimale lettergrootte voor de verplichte informatie); een duidelijkere en geharmoniseerde voorstelling van allergenen (benadrukt door het lettertype, de stijl of de achtergrondkleur) in de lijst van ingrediënten van voorverpakte levensmiddelen; verplichte informatie over allergenen in niet-voorverpakte levensmiddelen, ook in restaurants en cafés; bepaalde verplichte informatie over de voedingswaarde van de meeste voorverpakte verwerkte levensmiddelen; verplichte informatie over de herkomst van vers vlees van varkens, schapen, geiten en pluimvee; dezelfde etiketteringsvoorschriften voor ...[+++]


The Italian delegation expressed concern about the impact of tomato concentrate imports used in European processed products without any mention of their origin. In its view these cheap imports are of mediocre quality and severely affect the tomato market, which is already in critical situation. Italy therefore requested the Commission to adopt marketing standards for processed food which would require the origin of the raw product ...[+++]

De Italiaanse delegatie heeft haar bezorgdheid geuit over de gevolgen van de invoer van tomatenpuree zonder oorsprongsvermelding voor gebruik in Europese verwerkte producten. Zij is van mening dat deze goedkope ingevoerde producten van geringe kwaliteit zijn en de tomatenmarkt, die zich al in een kritieke situatie bevindt, hard treft. Italië wenst derhalve dat de Commissie handelsnormen voor verwerkte producten vaststelt, waardoor het verplicht wordt de oorsprong van het niet-verwerkte product op het etiket te vermelden. Hoewel sommige delegaties dit verzoek steunden onder verwijzing naar de nood ...[+++]


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Production of ‘ecosurfactants’ – the active components of cleaning agents – using a natural fermentation process with fully renewable raw materials instead of fossil resources.

Productie van „ecosurfactanten”, dit zijn de actieve bestanddelen van reinigingsproducten, via een proces van natuurlijke fermentatie waarbij wordt gebruikgemaakt van volledig hernieuwbare grondstoffen in plaats van fossiele brandstoffen.


(a)‘food enzyme’ means a product obtained from plants, animals or micro-organisms or products thereof including a product obtained by a fermentation process using micro-organisms:

a)„voedingsenzym”: een product dat is verkregen uit planten, dieren of micro-organismen dan wel producten daarvan, waaronder een product dat is verkregen door een gistingsproces met behulp van micro-organismen:


‘food enzyme’ means a product obtained from plants, animals or micro-organisms or products thereof including a product obtained by a fermentation process using micro-organisms:

„voedingsenzym”: een product dat is verkregen uit planten, dieren of micro-organismen dan wel producten daarvan, waaronder een product dat is verkregen door een gistingsproces met behulp van micro-organismen:


One GM soy and and one GM maize approved under Directive 90/220/EEC prior to the entering into force of the Novel Food Regulation Processed foods derived from inter alia 7 GM oilseed rape, 4 GM maize and oil from 2 GM cottonseeds.

een GG-sojavariëteit en een GG-maïsvariëteit, die nog voor de inwerkingtreding van de nieuwe-voedingsmiddelenverordening onder Richtlijn 90/220/EEG zijn goedgekeurd; verwerkte levensmiddelen op basis van onder meer zeven GG-koolzaadvariëteiten, vier GG-maïsvariëteiten en de olie van twee GG-katoenzaadvariëteiten.


However, for fermented products, this value must be the one recorded before the fermentation process.

Voor gefermenteerde producten moet evenwel worden uitgegaan van de waarde die is gemeten vóór het fermentatieproces.


Last year's successful applicants include a non-invasive method to repair leaks in water pipes; acoustic panels to dampen noise from railways using rubber from old tyres; biodegradable interior panels that can reduce the weight of an aircraft by 15%; a fermentation process that allows CO2 recovery in breweries; and a prefabricated housing system made of locally sourced renewable materials (wood and straw).

Onder de goedgekeurde aanvragen van vorig jaar bevonden zich een niet-invasieve methode om lekken in drinkwaterleidingen te repareren; akoestische panelen om het geluid van spoorwegen te dempen met gebruikmaking van rubber van oude banden; biologisch afbreekbare binnenpanelen die het gewicht van een vliegtuig met 15% kunnen verminderen; een gistingsproces dat CO2-terugwinning in brouwerijen mogelijk maakt en een systeem voor geprefabriceerde woningbouw met duurzame materialen van lokale oorsprong (hout en stro).


w