Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
UV fluorescence SO2 analysis
UV fluorescence sulfur dioxide analysis
UV fluorescence sulphur dioxide analysis
Ultra violet fluorescence sulfur dioxide analysis
Ultra violet fluorescence sulphur dioxide analysis

Vertaling van "uv fluorescence sulphur dioxide analysis " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
ultra violet fluorescence sulfur dioxide analysis | ultra violet fluorescence sulphur dioxide analysis | UV fluorescence SO2 analysis | UV fluorescence sulfur dioxide analysis | UV fluorescence sulphur dioxide analysis

SO2-meting met UV-fluorescentie
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - 32009R0606 - EN - Commission Regulation (EC) No 606/2009 of 10 July 2009 laying down certain detailed rules for implementing Council Regulation (EC) No 479/2008 as regards the categories of grapevine products, oenological practices and the applicable restrictions - COMMISSION REGULATION // AUTHORISED OENOLOGICAL PRACTICES AND PROCESSES. // Appendix 1 // Requirements for beta-glucanase // Appendix 2 // L(+) tartaric acid // Appendix 3 // Aleppo pine resin // Appendix 4 // Ion exchange resins // Appendix 5 // Potassium ferrocyanide // Calcium phytate // DL tartaric acid // Appendix 6 // Requirements for dimethyldicarbonate // Appendix 7 // Requirements for electrodialysis treatment // App ...[+++]

EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - 32009R0606 - EN - Verordening (EG) nr. 606/2009 van de commissie van 10 juli 2009 tot vaststelling van uitvoeringsbepalingen voor Verordening (EG) nr. 479/2008 van de Raad, wat betreft de wijncategorieën, de oenologische procedés en de daarvoor geldende beperkingen - VERORDENING (EG) N - VAN DE COMMISSIE // TOEGESTANE OENOLOGISCHE PROCEDÉS EN BEHANDELINGEN // Voorschriften voor betaglucanase // L(+)-wijnsteenzuur // Hars van Aleppo-pijnbomen // Ionenwisselende harsen // Kaliumferrocyanide // Calciumfitaat // DL-wijnsteenzuur // Voorschriften voor dimethyldicarbonaat // Voorschriften voor de behandeling door elektrodialyse // Voorschriften voor urease // Voorschriften voor het gebruik van ...[+++]


The reference method for the measurement of sulphur dioxide is that described in EN 14212:2005 ‘Ambient air quality — Standard method for the measurement of the concentration of sulphur dioxide by ultraviolet fluorescence’.

De referentiemethode voor het meten van zwaveldioxide is die welke beschreven staat in EN 14212:2005 „Ambient air quality — Standard method for the measurement of the concentration of sulphur dioxide by ultraviolet fluorescence”.


The reference method for the measurement of sulphur dioxide is that described in EN 14212:2005 "Ambient air quality – Standard method for the measurement of sulphur dioxide by ultraviolet fluorescence".

De referentiemethode voor de meting van zwaveldioxide is die welke beschreven staat in EN 14212:2005 "Ambient air quality – Standard method for the measurement of sulphur dioxide by ultraviolet fluorescence".


The reference method for the measurement of sulphur dioxide is that described in EN 14212:2005 "Ambient air quality – Standard method for the measurement of sulphur dioxide by ultraviolet fluorescence".

De referentiemethode voor de meting van zwaveldioxide is die welke beschreven staat in EN 14212:2005 "Ambient air quality – Standard method for the measurement of sulphur dioxide by ultraviolet fluorescence".


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
The Commission should, however, provide more detailed analysis with regard to sulphur dioxide levels in rehydrated dried fruit and when they are further processed (dried fruit are permitted to contain levels up to 2000mg/kg, but when further processed the level in the fruit is reduced to 100 mg/kg; the level of sulphur dioxide does not appreciably reduce during the pasteurisation, nor during subsequent storage).

De Commissie dient echter een gedetailleerdere analyse uit te voeren inzake de zwaveldioxideconcentraties in gerehydrateerd gedroogd fruit en bij verdere verwerking daarvan (gedroogd fruit mag maximaal 2000 mg/kg bevatten, maar bij verdere verwerking wordt het gehalte in het fruit verlaagd tot 100 mg/kg; de zwaveldioxideconcentratie daalt niet merkbaar tijdens het pasteuriseren, noch tijdens de opslag daarna).


For example, an IIASA cost-effectiveness analysis is based on a unit cost of less than 500 € / tonne of sulphur dioxide removed, whereas the cost data used by the Commission uses a figure of 50 € / tonne fuel, which when moving from 2.9% to 1.5% sulphur fuel equals approximately 1800 € / tonne of sulphur dioxide removed.

De kosten-batenanalyse van IIASA gaat bijvoorbeeld uit van kosten van minder dan €500 per ton verwijderde zwaveldioxide, terwijl in de door de Commissie gebruikte gegevens wordt uitgegaan van een bedrag van €50 per ton brandstof. In dat geval zouden in het hypothetische geval van een omschakeling van brandstof met een zwavelgehalte van 2.9% op brandstof met een zwavelgehalte van 1.5%, de kosten ongeveer €1800 per ton verwijderde zwaveldioxide belopen.


Whereas point 2.2.3.3.2 of Chapter 25 of the Annex to Commission Regulation (EEC) No 2676/90 of 17 September 1990 determining Community methods for the analysis of wines (3), as last amended by Regulation (EEC) No 60/95 (4), describes a method for the analysis of the sulphur dioxide content of grape juice which results in better extraction of that substance than the method used previously in point 13.4 of Chapter 13; whereas this results in higher total sulphur dioxide c ...[+++]

Overwegende dat in de bijlage bij Verordening (EEG) nr. 2676/90 van de Commissie van 17 september 1990 tot vaststelling van de in de wijnsector toe te passen communautaire analysemethoden (3), laatstelijk gewijzigd bij Verordening (EG) nr. 60/95 (4), in hoofdstuk 25, punt 2.2.3.3.2, een methode voor de bepaling van het zwaveldioxidegehalte van druivesap is beschreven waarmee een betere extractie van deze stof wordt verkregen dan met de vroeger in hoofdstuk 13, punt 13.4, toegepaste werkwijze; dat het geanalyseerde druivesap daardoor een hoger gehalte aan totaal zwaveldioxide te zien geeft, dat in bepaalde gevallen het voorgeschreven max ...[+++]


Whereas point 2.2.3.3.2 of Chapter 25 of the Annex to Commission Regulation (EEC) No 2676/90 of 17 September 1990 determining Community methods for the analysis of wines (3), as last amended by Regulation (EEC) No 2645/92 (4), describes a method for the analysis of the sulphur dioxide content of grape juice which results in better extraction of that substance than the method used previously in point 13.4 of Chapter 13; whereas this results in higher total sulphur dioxide c ...[+++]

Overwegende dat in de bijlage bij Verordening (EEG) nr. 2676/90 van de Commissie van 17 september 1990 tot vaststelling van de in de wijnsector toe te passen communautaire analysemethoden (3), gewijzigd bij Verordening (EEG) nr. 2645/92 (4), in hoofdstuk 25, punt 2.2.3.3.2, een methode voor de bepaling van het zwaveldioxidegehalte van druivesap is beschreven waarmee een betere extractie van deze stof wordt verkregen dan met de vroeger toegepaste werkwijze; dat het geanalyseerde druivesap daardoor een hoger gehalte aan totaal zwaveldioxide te zien geeft, dat in bepaalde gevallen het voorgeschreven maximumgehalte kan overschrijden; dat h ...[+++]


Whereas point 2.2.3.3.2 of Chapter 25 of the Annex to Commission Regulation (EEC) No 2676/90 of 17 September 1990 determining Community methods for the analysis of wines (3) describes a method for the analysis of the sulphur dioxide content of grape juice which results in better extraction of that substance than the method used previously in point 13.4 of Chapter 13; whereas this results in higher total suphur dioxide contents of grape juice analysed, ...[+++]

Overwegende dat in de bijlage bij Verordening (EEG) nr. 2676/90 van de Commissie van 17 september 1990 tot vaststelling van de in de wijnsector toe te passen communautaire analysemethoden (3), in hoofdstuk 25, punt 2.2.3.3.2, een methode voor de bepaling van het zwaveldioxidegehalte van druivesap is beschreven waarmee een betere extractie van deze stof wordt verkregen dan met de vroeger toegepaste werkwijze; dat het geanalyseerde druivesap daardoor een hoger gehalte aan totaal zwaveldioxide te zien geeft, dat in bepaalde gevallen het voorgeschreven maximumgehalte kan overschrijden; dat het, gelet op het feit dat over een eventuele herz ...[+++]


The determination should be carried out in a dark room and the transparency of the wine observed: it becomes opaque when the end-point is reached (3) If the quantity of sulphur dioxide (H2SO3) is close to, or exceeds, the legal limit, the total sulphur dioxide should be determined by the reference method (4) If the determination of free sulphur dioxide is particularly required, carry out the analysis on a sample kept under anaerobic conditions for two days at 20 °C before analysis.

Er moet dan in een donkere kamer worden gewerkt. Het eindpunt van de titratie is bereikt indien de wijn in het doorschijnende licht ondoorschijnend wordt.3. Indien de gevonden hoeveelheid zwaveldioxide de wettelijke grens nadert of zelfs overschrijdt moet de bepaling van het totale zwaveldioxide met de referentiemethode worden uitgevoerd.4. Indien bijzonder belang wordt gehecht aan de bepaling van zwaveldioxide dient de bepaling te worden uitgevoerd op een monster dat gedurende twee dagen bij een temperatuur van 20 °C afgesloten wordt bewaard alvorens de analyse uit te vo ...[+++]




datacenter (1): www.wordscope.nl (v4.0.br)

'uv fluorescence sulphur dioxide analysis' ->

Date index: 2023-11-20
w