CONSIDERANDO che la raccomandazione 144/06/COL dell'Autorità di vigilanza EFTA, dell'11 maggio 2006, relativa alla riduzione della presenza di diossine, furani e PCB nei mangimi e negli alimenti invita gli Stati EFTA ad eseguire un monitoraggio casuale della presenza di diossine, PCB diossina-simili e, se possibile, PCB non diossina-simili nelle derrate alimentari, in conformità della raccomandazione 2004/705/CE della Commissione (3),
OVERWEGENDE dat Aanbeveling nr. 144/06/COL van de Toezichthoudende Autoriteit van de EVA van 11 mei 2006 inzake de reductie van de aanwezigheid van dioxinen, furanen en pcb's in diervoeders en levensmiddelen de EER-staten aanbeveelt om in overeenstemming met Aanbeveling 2004/705/EG van de Commissie (3) een steekproefsgewijze controle uit te voeren op de aanwezigheid van dioxinen, dioxineachtige pcb's en zo mogelijk niet-dioxineachtige pcb's in levensmiddelen,