Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Any
Asphyxia by
Aspiration and inhalation of food
By food in oesophagus
By foreign body in oesophagus
Choked on
Dispose non-food waste within the food industry
Disposing of non-food waste within the food industry
Eating habits
Encourage good habits to avoid communication issues
Fitness for habitation
Food
Food habits
Food hygiene
Food product safety
Food provenance
Food quality safety
Food safety
Get rid of non-food waste within the food industry
Growth habit
Habit of growth
Habitability
Including bone or seed
Interruption of respiration
Obstruction of pharynx by food
Obstruction of respiration
Promote good habits to avoid a communication disorder
Promote good habits to avoid communication disorders
Provenance of food
Recycle non-food waste within the food industry
Rumination disorder of infancy
Safety of food
Suffocation by
Traceability in food industry

Vertaling van "Food habits " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE


encourage good habits to avoid communication issues | encourage good habits to promote successful communication | promote good habits to avoid a communication disorder | promote good habits to avoid communication disorders

goede gewoonten promoten om communicatiestoornissen te vermijden


asphyxia by | choked on | suffocation by | food [including bone or seed] | aspiration and inhalation of food [any] (into respiratory tract) NOS compression of trachea | interruption of respiration | obstruction of respiration | by food in oesophagus | obstruction of pharynx by food (bolus)

asfyxiedoor voedsel [inclusief bot of pit] | verslikkingdoor voedsel [inclusief bot of pit] | verstikkingdoor voedsel [inclusief bot of pit] | aspiratie en inhalatie van voedsel [elk] (in luchtwegen) NNO | compressie van tracheadoor voedsel in oesofagus | obstructie van ademhalingdoor voedsel in oesofagus | onderbreking van ademhalingdoor voedsel in oesofagus | obstructie van farynx door voedsel (bolus)


get rid of non-food waste within the food industry | recycle non-food waste within the food industry | dispose non-food waste within the food industry | disposing of non-food waste within the food industry

niet-levensmiddelenafval in de levensmiddelenindustrie afvoeren


food safety [ food product safety | food quality safety | safety of food | food hygiene(UNBIS) ]

voedselveiligheid [ veiligheid van levensmiddelen | veiligheid van voeding | veiligheid van voedingsmiddelen | veiligheid van voedsel ]






food traceability, processes for traceability in the food industry | provenance of food | food provenance | traceability in food industry

traceerbaarheid in de voedingsindustrie | traceerbaarheid in de voedingssector


asphyxia by | choked on | suffocation by | any object, except food or vomitus, entering by nose or mouth | aspiration and inhalation of foreign body, except food or vomitus (into respiratory tract), NOS compression of trachea | interruption of respiration | obstruction of respiration | by foreign body in oesophagus | foreign object in nose obstruction of pharynx by foreign body

asfyxiedoor elk voorwerp, behalve voedsel of braaksel, binnenkomend door neus of mond | verslikkingdoor elk voorwerp, behalve voedsel of braaksel, binnenkomend door neus of mond | verstikkingdoor elk voorwerp, behalve voedsel of braaksel, binnenkomend door neus of mond | aspiratie en inhalatie van corpus alienum, behalve voedsel of braaksel (in luchtwegen) NNO | compressie van tracheadoor corpus alienum in oesofagus | obstructie van ademhalingdoor corpus alienum in oesofagus | onderbreking van ademhalingdoor corpus alienum in oesofagus | corpus alienum in neus | obstructie van farynx door corpus alienum


Definition: A feeding disorder of varying manifestations usually specific to infancy and early childhood. It generally involves food refusal and extreme faddiness in the presence of an adequate food supply, a reasonably competent caregiver, and the absence of organic disease. There may or may not be associated rumination (repeated regurgitation without nausea or gastrointestinal illness). | Rumination disorder of infancy

Omschrijving: Een eetstoornis met wisselende symptomatologie doorgaans specifiek voor de vroege kinderjaren. Zij behelst over het algemeen voedselweigering en buitensporige kieskeurigheid bij aanwezigheid van voldoende voedselaanbod, een redelijk competente verzorger en in de afwezigheid van een organische ziekte. De toestand gaat al dan niet samen met ruminatie (d.w.z. herhaalde regurgitatie zonder misselijkheid of gastro-intestinale ziekte). | Neventerm: | ruminatiestoornis bij jonge kinderen
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Finally, food consumption habits (including food wastage) can have strong impacts on consumer health and well-being, as well as on primary production and on the environment.

Tot slot kunnen gewoonten op het gebied van voedselconsumptie (inclusief verspilling van voedsel) sterke effecten hebben op de gezondheid en het welzijn van consumenten, evenals op primaire productie en het milieu.


Make full use of the Fund for European Aid to the Most Deprived (addressing children's food and material deprivation), the European School ‘Fruit and Milk’ Schemes (providing products with positive nutritional value and encouraging good eating habits) and the ‘Erasmus for All’ Programme (promoting children's access to education, informal learning and sport).

Optimaal gebruikmaken van het Fonds voor Europese hulp aan de meest behoeftigen (ter bestrijding van voedselgebrek en materiële deprivatie bij kinderen), de Europese schoolfruit- en schoolmelkregelingen (waarbij producten met een positieve voedingswaarde worden aangeboden en goede eetgewoonten worden aangemoedigd), en het programma Erasmus voor iedereen (ter bevordering van de toegang van kinderen tot onderwijs, informeel leren en sport).


provide food assistance that meets applicable safety and quality standards, and that respects cultural and local dietary habits and the nutritional needs of the beneficiaries.

voedselbijstand verstrekken overeenkomstig de toepasselijke veiligheids- en kwaliteitsnormen en met respect voor de culturele en dieetgewoonten en de voedingsbehoeften van de begunstigden.


This food crisis, dramatically illustrated by the hunger riots last spring, is set against a context of a structural increase in global demand for agricultural produce, linked to a demographic expansion, changes in food habits and the development of agro-fuels.

Deze voedselcrisis, op dramatische wijze aan het licht getreden door de hongerrellen die dit voorjaar uitbraken, hangt samen met een structurele toename van de wereldwijde vraag naar landbouwproducten, die wordt veroorzaakt door de groei van de wereldbevolking, veranderde voedingsgewoonten en de ontwikkeling van biobrandstoffen.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
By 1 July 2013, the Commission shall submit to the European Parliament and the Council a report on the effects of implementing this Regulation, in particular concerning the evolution of the market in foods to which vitamins and minerals have been added, their consumption, nutrient intakes for the population and changes in dietary habits, and the addition of certain other substances, accompanied by any proposals for amendment of this Regulation which the Commission deems necessary.

Uiterlijk op 1 juli 2013 legt de Commissie aan het Europees Parlement en de Raad een verslag voor over de gevolgen van de toepassing van deze verordening, in het bijzonder betreffende de ontwikkeling van de markt voor levensmiddelen waaraan vitaminen en mineralen zijn toegevoegd, het gebruik daarvan, de inname van nutriënten voor de bevolking, veranderingen in de voedingsgewoonten en de toevoeging van bepaalde andere stoffen, en dient zij de nodig geachte voorstellen tot wijziging van deze verordening in.


12. Considers that in the multilateral fora, the EU and its Member States must insist on the need to untie food aid and its transport and to incorporate a series of requirements on transparency and good practice, including that of local and regional preference for the acquisition of products, the commitment to regulate the large-scale use of farm surpluses as food aid in kind and address market distortion, the need to take account of the food habits and cultural practices of the recipient people, and the need to avoid transgenic products;

12. is van mening dat in de multilaterale fora de Europese Unie en de lidstaten de noodzaak moeten onderstrepen om de voedselhulp en het vervoer ervan te ontkoppelen, alsook een aantal beginselen op te stellen betreffende transparantie en goede praktijken, waaronder lokale en regionale preferentie bij de aankoop van goederen, de toezegging om in het kader van de voedselhulp het grootschalig gebruik van landbouwoverschotten in natura te reguleren en een verstoring van de markten te voorkomen, aandacht voor de voedingsgewoonten en de culturele achtergrond van de bevolking waarvoor de hulp bestemd is en het voorkomen van de inzet van transg ...[+++]


The particular sensitivity of food aid also calls for caution in an area where there are still major risk factors. These include the risk of unintended expansion of transgenic crops, the use of food aid as a way of reallocating farm surpluses, the particular character of local cultural practices and food habits and so on. These issues underline the need to strengthen the analysis and assessment of the possible consequences of the total untying of food aid and its transport, as advocated by the Commission.

Voedselhulp is een bijzonder gevoelig liggend gebied waarop de risico’s nog groter zijn: risico’s van ongewenste verspreiding van transgene gewassen, gebruik van voedselhulp als mogelijkheid om landbouwoverschotten kwijt te raken, de specifieke gebruiken van de bevolking op cultureel en voedingsgebied, enz. Hierdoor wordt de noodzaak om de analyses en de evaluatie van de mogelijke gevolgen van de door de Commissie bepleite volledige ontkoppeling van de voedselhulp en het vervoer daarvan nader te bestuderen, bekrachtigd.


12. Considers that in the multilateral fora, with special reference to the forthcoming meeting of the Food Aid Convention in London in June 2003, the EU and its Member States must insist on the need to untie food aid and its transport and to incorporate a series of requirements on transparency and good practice, including that of local and regional preference for the acquisition of products, the commitment to regulate the large-scale use of farm surpluses as food aid in kind and address market distortion, the need to take account of the food habits and cultural practices of the recipient people, and the need to avoid transgenic products; ...[+++]

12. is van mening dat in de multilaterale fora en met name op de voor juni 2003 geplande bijeenkomst in het kader van het Voedselhulpverdrag van Londen de noodzaak moeten onderstrepen om de voedselhulp en het vervoer ervan te ontkoppelen, alsook een aantal beginselen op te stellen betreffende transparantie en goede praktijken, waaronder lokale en regionale preferentie bij de aankoop van goederen, de toezegging om in het kader van de voedselhulp het grootschalig gebruik van landbouwoverschotten in natura te reguleren en een verstoring van de markten te voorkomen, aandacht voor de voedingsgewoonten en de culturele achtergrond van de bevolk ...[+++]


7. Reaffirms that food aid must be reserved for emergencies and granted solely in the form of donations – giving preference to local purchasing and respecting nutritional balance and food habits whenever possible – and that such food aid must be accompanied by measures which allow this aid to be phased out whilst rebuilding the productive capacity of the regions affected;

7. bevestigt nogmaals dat voedselhulp alleen moet worden verstrekt in noodgevallen en dan alleen als schenking en dat voorraden zoveel mogelijk ter plekke moeten worden aangekocht, met inachtneming van voedingsgewoonten en evenwichtigheid van het voedselpakket en dat deze voedselhulp gekoppeld moet worden aan maatregelen die haar geleidelijk overbodig maken en tegelijkertijd te streven naar herstel van het productiepotentieel in de getroffen regio's;


School meals offer a good opportunity to support healthy eating habits and promote health; towards this end, ‘food for health’ should be promoted in educational settings.

Schoolmaaltijden bieden een goede gelegenheid om gezonde eetgewoonten en de gezondheid te bevorderen; daartoe moet „voeding ten behoeve van de gezondheid” in onderwijsomgevingen worden gepropageerd.




datacenter (1): www.wordscope.nl (v4.0.br)

'Food habits' ->

Date index: 2021-01-28
w