Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Any
Asphyxia by
Aspiration and inhalation of food
By food in oesophagus
Central Institute for Nutrition and Food Research
Chafea
Choked on
Dispose non-food waste within the food industry
Disposing of non-food waste within the food industry
EACEA
EACI
EAHC
EASME
ERCEA
European Research Council Executive Agency
Executive Agency for Competitiveness and Innovation
Executive Agency for Health and Consumers
Executive agency
FAIR
FLAIR
Food
Food analysis expert
Food analysis specialist
Food analyst
Food hygiene
Food product safety
Food quality safety
Food researcher
Food safety
Food-linked Agro-industrial Research
Get rid of non-food waste within the food industry
INEA
Including bone or seed
Innovation and Networks Executive Agency
Interruption of respiration
Look for new food ingredients
Nutrition
Obstruction of pharynx by food
Obstruction of respiration
REA
Recycle non-food waste within the food industry
Research Executive Agency
Research new food ingredients
Research of new food ingredients
Researching new food ingredients
Safety of food
Suffocation by
TEN-T EA
Trans-European Transport Network Executive Agency

Vertaling van "Food researcher " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
food analysis specialist | food researcher | food analysis expert | food analyst

diëtiste | voedseldeskundige | levensmiddelendeskundige | voedingsanalist


Central Institute for Nutrition and Food Research

Centraal Instituut voor Voedingsonderzoek TNO


look for new food ingredients | researching new food ingredients | research new food ingredients | research of new food ingredients

nieuwe voedingsingrediënten onderzoeken


Food-linked Agro-industrial Research | Specific Research and Technological Development Programme in the field of Food Science and Technology | FLAIR [Abbr.]

Food Linked Agro-industrial Research | onderzoek- en ontwikkelingsprogramma op het gebied van voedingsmiddelenwetenschap en -technologie | FLAIR [Abbr.]


executive agency [ Chafea | Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency | EACEA | EACI | EAHC | EASME | Education, Audiovisual and Culture Executive Agency | ERCEA | European Research Council Executive Agency | Executive Agency for Competitiveness and Innovation | Executive Agency for Health and Consumers | Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises | INEA | Innovation and Networks Executive Agency | REA | Research Executive Agency | TEN-T EA | Trans-European Transport Network Executive Agency ]

uitvoerend agentschap [ Chafea | EACEA | EACI | EAHC | Easme | ERCEA | INEA | REA | TEN-T EA | Uitvoerend Agentschap Europese Onderzoeksraad | Uitvoerend Agentschap innovatie en netwerken | Uitvoerend Agentschap Onderwijs, audiovisuele media en cultuur | Uitvoerend Agentschap Onderzoek | Uitvoerend Agentschap voor concurrentievermogen en innovatie | Uitvoerend Agentschap voor consumenten, gezondheid, landbouw en voeding | Uitvoerend Agentschap voor gezondheid en consumenten | Uitvoerend Agentschap voor het trans-Europees vervoersnetwerk | Uitvoerend Agentschap voor kleine en middelgrote ondernemingen ]


get rid of non-food waste within the food industry | recycle non-food waste within the food industry | dispose non-food waste within the food industry | disposing of non-food waste within the food industry

niet-levensmiddelenafval in de levensmiddelenindustrie afvoeren




food safety [ food product safety | food quality safety | safety of food | food hygiene(UNBIS) ]

voedselveiligheid [ veiligheid van levensmiddelen | veiligheid van voeding | veiligheid van voedingsmiddelen | veiligheid van voedsel ]


asphyxia by | choked on | suffocation by | food [including bone or seed] | aspiration and inhalation of food [any] (into respiratory tract) NOS compression of trachea | interruption of respiration | obstruction of respiration | by food in oesophagus | obstruction of pharynx by food (bolus)

asfyxiedoor voedsel [inclusief bot of pit] | verslikkingdoor voedsel [inclusief bot of pit] | verstikkingdoor voedsel [inclusief bot of pit] | aspiratie en inhalatie van voedsel [elk] (in luchtwegen) NNO | compressie van tracheadoor voedsel in oesofagus | obstructie van ademhalingdoor voedsel in oesofagus | onderbreking van ademhalingdoor voedsel in oesofagus | obstructie van farynx door voedsel (bolus)


specific programme of research, technological development and demonstration in the field of agriculture and fisheries (including agro-industry, food technologies, forestry, aquaculture and rural development) | FAIR [Abbr.]

specifiek programma voor onderzoek, technologische ontwikkeling en demonstratie op het gebied van de landbouw en de visserij (met inbegrip van de agro-industrie, de levensmiddelentechnologie, de bosbouw, de aquacultuur en de plattelandsontwikkeling) | FAIR [Abbr.]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
This strand involves supporting European poles of excellence in fields such as environment and climate research, information communication technologies, medical and food research, or research on new materials and industrial processes, by creating and supporting the cooperation of European high-level laboratories in European "networks of excellence" and joint research towards precise and well targeted objectives in "integrated projects".

Hierbij gaat het om de ondersteuning van Europese expertisecentra op gebieden als milieu- en klimaatonderzoek, informatie- en communicatietechnologieën, medisch en levensmiddelenonderzoek of onderzoek naar nieuwe materialen en industriële processen, door de totstandbrenging en bevordering van samenwerking tussen vooraanstaande Europese laboratoria in Europese "expertisenetwerken" en van gezamenlijk onderzoek naar precieze en nauwkeurig omschreven onderwerpen in het kader van "geïntegreerde projecten".


The Joint Research Centre has long-standing expertise in food science including authenticity research and expertise in developing, applying and validating analytical test methods to detect fraud in the food chain.

Het Gemeenschappelijk Centrum voor onderzoek heeft lange ervaring in de voedselwetenschap, met inbegrip van echtheidsonderzoek en deskundigheid in de ontwikkeling, toepassing en validatie van analytische testmethoden om fraude in de voedselketen op te sporen.


The nine members of the project are: ttz Bremerhaven, University of Bonn and Meyer Gemüse bearbeitung GmbH in Germany; Wageningen University and Frutarom Netherlands BV in the Netherlands; U.K.-based food research organisation Campden BRI; and Biurko Gorri, a winemaker, Tecnalia, an applied research company, and Ekolo Productos Ecológicos, a bio-food manufacturer, in Spain.

De negen leden van het project zijn: ttz Bremerhaven, de universiteit van Bonn en Meyer Gemüse bearbeitung GmbH in Duitsland; de universiteit van Wageningen en Frutarom Netherlands BV in Nederland; de in het VK gevestigde onderzoeksorganisatie Campden BRI; en Biurko Gorri, een wijnmaker, Tecnalia, een bedrijf voor toegepast onderzoek, en Ekolo Productos Ecológicos, een biovoedingsfabrikant, in Spanje.


Research into the safety of food and feed chains, diet-related diseases, food choices and the impact of food and nutrition on health will help to fight food-related disorders (e.g. obesity, allergies) and infectious diseases (e.g. transmissible spongiform encephalopathies, avian flu), while making an important contribution to the implementation of existing and the formulation of future policies and regulations in the areas of public, animal and plant health and consumer protection.

Onderzoek naar de veiligheid van voedsel- en voederketens, naar aan de voeding gerelateerde ziekten, naar voedingskeuzes en naar de effecten van voeding op de gezondheid zal helpen bij de bestrijding van aan de voeding gerelateerde aandoeningen (zoals obesitas en allergieën) en infectieziekten (zoals overdraagbare spongiforme encefalopathieën en vogelpest), terwijl het belangrijke bijdragen levert tot de uitvoering van bestaande en de formulering van toekomstige beleidslijnen en regelgeving op het gebied van de volksgezondheid, de gezondheid van dieren en planten en de bescherming van de consument.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Building a European knowledge-based bio-economy by bringing together science, industry and other stakeholders, to exploit new and emerging research opportunities that address social, environmental and economic challenges: the growing demand for safer, healthier, higher quality food and for sustainable use and production of renewable bio-resources; the increasing risk of epizootic and zoonotic diseases and food related disorders; threats to the sustainability and security of agricultural, aquaculture and fisheries production; and th ...[+++]

Een Europese op kennis gebaseerde bio-economie opbouwen door wetenschap, industrie en andere belanghebbende partijen bijeen te brengen teneinde nieuwe en opkomende mogelijkheden voor onderzoek te benutten die gericht zijn op sociale, ecologische en economische uitdagingen: de toenemende vraag naar veiliger, gezonder en kwalitatief hoogwaardiger voeding en naar een duurzaam gebruik en een duurzame productie van hernieuwbare biologische rijkdommen; het stijgende risico op epizoötieën en zoönosen en aan de voeding gerelateerde aandoeningen; bedreigingen voor de duurzaamheid en continuïteit van de landbouw-, aquacultuur- en visserijproduct ...[+++]


Already a major drive to construct the European Research Area for agriculture and food research is supported through the Sixth Research Framework Programme (FP6), which provides new research funding instruments.

De totstandbrenging van de Europese onderzoeksruimte voor landbouw- en voedingsonderzoek krijgt reeds een belangrijke impuls via het zesde kaderprogramma voor onderzoek (FP6), dat in nieuwe instrumenten voor de subsidiëring van onderzoek voorziet.


Commissioner Busquin is visiting Wageningen University and Research Centre to see ongoing agro-food research and meet Marie Curie fellows and other young foreign researchers currently working at Wageningen UR.

Commissaris Busquin bezoekt Wageningen Universiteit en Researchcentrum om het lopende agrovoedingsonderzoek met eigen ogen te zien en kennis te maken met Marie Curie-bursalen en andere jonge buitenlandse onderzoekers die momenteel werkzaam zijn aan Wageningen UR.


EUR 43 million for research projects to boost European agro-food research

43 miljoen euro voor onderzoeksprojecten om het Europese agrovoedingsonderzoek te stimuleren


Agro-food research today has to respond to challenges, such as agriculture policy reform, enlargement of the European Union, international trade issues, new technologies and rapidly evolving consumer attitudes.

Het agrovoedingsonderzoek moet tegenwoordig inspelen op uitdagingen zoals de hervorming van het landbouwbeleid, de uitbreiding van de Europese Unie, internationale handelsaangelegenheden, nieuwe technologieën en het snel veranderende consumentengedrag.


The activities carried out in this area are intended to help establish the integrated scientific and technological bases needed to develop an environmentally friendly production and distribution chain of safer, healthier and varied food, including sea-food and to control food-related risks, relying in particular on biotechnology tools taking into account the results of post-genomic research, as well as to control health risks associated with environmental changes.

De doelstelling van de activiteiten op dit gebied is een bijdrage te leveren aan de totstandbrenging van de noodzakelijke geïntegreerde wetenschappelijke en technologische grondslagen voor de ontwikkeling van een milieuvriendelijke productie- en distributieketen van veilige, gezonde en gevarieerde levensmiddelen, waaronder zeevoedsel, en voor de beheersing van de risico's in verband met voedsel, onder andere met behulp van de instrumenten van de biotechnologie en rekening houdend met de resultaten van post-genoomonderzoek, alsmede voor de beheersing van de risico's voor de gezondheid ten gevolge van veranderingen in het milieu.


w