Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Blending of cheese
Blue cheese
Blue-veined cheese
Bresse blue
Cheese
Cheese aging
Cheese that is curdling
Choice of cheese
Collection of cheese
Cottage cheese
Cream cheese
Curdling of cheese
Danish blue
Diversity of cheese
Dysphonia
Fresh cheese
Integration of cheese
Lactic cheese
Maturing of cheese
Psychogenic aphonia
Ripening of cheese
Ripening of cheeses
Roquefort
Soft cheese
Stilton
Variety of cheese

Vertaling van "Variety cheese " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
collection of cheese | diversity of cheese | choice of cheese | variety of cheese

kaassoorten




Definition: In the commonest varieties there is loss of ability to move the whole or a part of a limb or limbs. There may be close resemblance to almost any variety of ataxia, apraxia, akinesia, aphonia, dysarthria, dyskinesia, seizures, or paralysis. | Psychogenic:aphonia | dysphonia

Omschrijving: Bij de meest voorkomende vormen is er verlies van het vermogen een lidmaat of ledematen geheel of gedeeltelijk te bewegen. Er kan een sterke overeenkomst bestaan met bijna elke vorm van ataxie, apraxie, akinesie, afonie, dysartrie, dyskinesie, attaque of verlamming. | Neventerm: | psychogene afonie | psychogene dysfonie


fresh cheese [ cottage cheese | cream cheese ]

verse kaas [ Petit Suisse ]


blending of cheese | cheese that is curdling | curdling of cheese | integration of cheese

kaas stremmen


maturing of cheese | ripening of cheeses | cheese aging | ripening of cheese

rijpproces van kaas


cream cheese | fresh cheese | lactic cheese | soft cheese

kwark | platte kaas | verse kaas


blue-veined cheese [ blue cheese | Bresse blue | Danish blue | Roquefort | Stilton ]

schimmelkaas [ blauwschimmelkaas | Bleu d'Auvergne | Bleu de Bresse | kruidkaas | Roquefort ]


Definition: A disorder characterized by impairment of memory, learning difficulties, and reduced ability to concentrate on a task for more than brief periods. There is often a marked feeling of mental fatigue when mental tasks are attempted, and new learning is found to be subjectively difficult even when objectively successful. None of these symptoms is so severe that a diagnosis of either dementia (F00-F03) or delirium (F05.-) can be made. This diagnosis should be made only in association with a specified physical disorder, and should not be made in the presence of any of the mental or behavioural disorders classified to F10-F99. The d ...[+++]

Omschrijving: Een stoornis die wordt gekenmerkt door geheugenstoornissen, leerproblemen en verminderd vermogen zich gedurende wat langere tijd op een taak te concentreren. Er is vaak een uitgesproken gevoel van geestelijke vermoeidheid wanneer geestelijke taken worden ondernomen en het leren van nieuwe dingen wordt subjectief als moeilijk ervaren, zelfs indien dit objectief met goed resultaat verloopt. Geen van deze symptomen is dermate ernstig dat een diagnose van hetzij dementie (F00-F03), hetzij delirium (F05.-) gesteld kan worden. Deze diagnose dient alleen gesteld te worden in verband met een gespecificeerde lichamelijke stoornis en dient niet gesteld te worden bij aanwezigheid van een van de psychische stoornissen of gedragsstoornisse ...[+++]


Definition: A disorder characterized by emotional incontinence or lability, fatigability, and a variety of unpleasant physical sensations (e.g. dizziness) and pains, but arising as a consequence of an organic disorder.

Omschrijving: Een stoornis die wordt gekenmerkt door incontinentie of labiliteit van het affect, vermoeibaarheid en een verscheidenheid van onaangename lichamelijke-sensaties (b.v. duizeligheid) en pijnklachten, maar optredend als gevolg van een organische stoornis. | Neventerm: | organische asthene stoornis
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Caseins, which are found in milk and can be used independently in many industries as a binding agent, have a wide variety of uses, from being a major component of cheese, to use as a food additive. Caseinates provide important nutritional properties, contain all of the essential amino acids and are used notably in cheese-making, in protein supplements and in coffee creamer powders.

Caseïnen, die in melk worden aangetroffen en die in veel sectoren onafhankelijk kunnen worden gebruikt als bindmiddel, kunnen voor veel doeleinden worden gebruikt; zo vormen zij een belangrijk bestanddeel van kaas en dienen zij als levensmiddelenadditief. Caseïnaten hebben belangrijke voedingseigenschappen, bevatten alle essentiële aminozuren en worden voornamelijk gebruikt bij de bereiding van kaas, in eiwitsupplementen en in koffiemelkpoeder.


The presence and variety of these lactic microflora, which are vital for the production of ‘Silter’, have been demonstrated by studies and research conducted at various cheese dairies in the area.

De aanwezigheid en de variëteit van deze melkflora, die onmisbaar is voor de productie van de „Silter”, zijn aangetoond in studies die zijn uitgevoerd bij verschillende kaasmakerijen in het gebied.


— Texture of the body of the cheese: for the full-fat variety, a soft consistency with small, well-distributed eyes. For the half-fat variety, an elastic or semi-hard (increasing with longer ageing) consistency with small eyes.

— structuur van het kaasdeeg: van de variëteit met volle melk: zachte kaas met enkele kleine gaatjes; van de halfvette variëteit: elastische of halfstevige kaas (afhankelijk van de mate van rijping) met enkele kleine gaatjes,


‘Toma Piemontese’ is a cheese produced exclusively from cows' milk, i.e. whole milk for the full-fat variety, and partially skimmed milk for the half-fat variety.

De „Toma Piemontese” is een kaas die uitsluitend wordt bereid uit koemelk, meer bepaald volle melk voor de variëteit met volle melk en deels afgeroomde koemelk voor de halfvette variëteit.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Article 8 ("specific provisions for certain names") of this Annex 12 will nevertheless allow the parties to benefit from some transitional periods (from 3 to 5 years) to continue designating and presenting on their respective market some products, mostly cheese varieties, under a tag which is registered as a geographic indication or origin by the other party.

Dankzij artikel 8 ("specifieke bepalingen voor bepaalde benamingen") van deze bijlage 12 zullen de partijen evenwel gebruik kunnen maken van een aantal overgangsperiodes (van 3 tot 5 jaar) waarin ze sommige producten, vooral kaasvariëteiten, met een etiket dat als geografische aanduiding of oorsprongsbenaming van de andere partij geregistreerd staat, kunnen blijven aanbieden op hun eigen markt.


It comprised the arrangements for reciprocal trade in cheese and mutual concessions for a variety of agricultural products, including tariff quotas.

Deze omvatte een regeling voor de onderlinge handel in kaas en wederzijdse concessies voor allerlei landbouwproducten, inclusief tariefcontingenten.


Salting: the cut and tied strands are salted by dipping them in a saturated salt solution, so that the final salt content is no more than 4,5 % by weight for non-smoked varieties or 5,5 % by weight for smoked varieties (the salting time depends on the thickness of the cheese strands and the acidity of the cheese used).

Zouten: de afgesneden en samengebonden slierten worden gezouten door ze zo lang in een verzadigde zoutoplossing onder te dompelen dat het uiteindelijke zoutgehalte niet meer dan 4,5 gewichtspercenten bedraagt voor de niet-gerookte soorten en 5,5 voor de gerookte soorten (de zouttijd hangt af van de dikte van de kaasslierten en de zuurtegraad van de gebruikte kaas).


Caraway may be added to Wielkopolska fried cheese in order to obtain one of the two possible taste varieties of the cheese, which are:

Aan „Wielkopolski ser smażony” kan komijn worden toegevoegd om een van de twee mogelijke smaakvariëteiten van de kaas te verkrijgen, namelijk:


It comprises a consolidated agreement for reciprocal trade in cheese and mutual concessions for a variety of agricultural products, including tariff quotas, which are additional to existing preferences.

Zij omvat een geconsolideerde overeenkomst voor de onderlinge handel in kaas en wederzijdse concessies voor allerlei landbouwproducten, inclusief tariefcontingenten, ter aanvulling van de bestaande preferenties.


A wide variety of products are covered, including cheese, fresh meats, meat-based products, fruit and vegetables, oils and fats (butter, vegetable oils) and some miscellaneous items (drinks, honey, confectionery, etc.).

Het gaat om verschillende soorten produkten, en met name kaas, vers vlees, produkten op basis van vlees, groenten en fruit, oliën en vettten (olie, boter) en diverse produkten (dranken, honing, gebak, ...).




Anderen hebben gezocht naar : bresse blue     danish blue     psychogenic aphonia     roquefort     stilton     blending of cheese     blue cheese     blue-veined cheese     cheese     cheese aging     cheese that is curdling     choice of cheese     collection of cheese     cottage cheese     cream cheese     curdling of cheese     diversity of cheese     dysphonia     fresh cheese     integration of cheese     lactic cheese     maturing of cheese     ripening of cheese     ripening of cheeses     soft cheese     variety of cheese     Variety cheese     


datacenter (1): www.wordscope.nl (v4.0.br)

'Variety cheese' ->

Date index: 2023-08-02
w