Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Acetate
Acetic acid
Acrylic acid
Alcohol acid
Aromatic acid
Citric acid
Citric acid and nalidixic acid only product
Citric acid cycle
Citric acid fermentation
Citric acid- and nalidixic acid-containing product
DNA
Deoxyribonucleic acid
Ester
Fatty acid
Formic acid
Hydrochloric acid
Inorganic acid
Krebs cycle
Nitric acid
Organic acid
Oxalic acid
Phosphoric acid
Phthalic acid
Salicylic acid
Spent acid storing
Spent acid transferring
Store spent acids
Sulphuric acid
TCA cycle
Transfer spent acids
Tricarboxylic acid cycle

Vertaling van "citric acid " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
citric acid cycle | Krebs cycle | tricarboxylic acid cycle | TCA cycle [Abbr.]

citroenzuurcyclus | Krebscyclus


citric acid esters of mono-and di-glycerides of fatty acids

mono- en diglyceriden van in spijsvetten voorkomende vetzuren veresterd met citroenzuur | mono- en diglyceriden van vetzuren veresterd met citroenzuur


Citric acid- and nalidixic acid-containing product

product dat citroenzuur en nalidixinezuur bevat


Citric acid and nalidixic acid only product

product dat enkel citroenzuur en nalidixinezuur bevat






organic acid [ acetate | acetic acid | acrylic acid | alcohol acid | aromatic acid | citric acid | ester | fatty acid | formic acid | oxalic acid | phthalic acid | salicylic acid ]

organisch zuur [ acetaat | acrylzuur | alcoholzuur | aromatisch zuur | azijnzuur | citroenzuur | ester | ftaalzuur | mierenzuur | oxaalzuur | salicylzuur | vetzuur | zuringzuur ]


inorganic acid [ hydrochloric acid | nitric acid | phosphoric acid | sulphuric acid ]

anorganisch zuur [ fosforzuur | salpeterzuur | zoutzuur | zwavelzuur ]


spent acid transferring | transfer spent acids | spent acid storing | store spent acids

gebruikte zuren opslaan


DNA [ deoxyribonucleic acid ]

DNA [ desoxyribonucleïnezuur ]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Citric acid esters of mono- and diglycerides of fatty acids

Mono- en diglyceriden van vetzuren, veresterd met citroenzuur


At the request of some Member States the use of Acetic acid and acetates (E 260 — 263), Lactic acid and lactates (E 270, E 325 — 327), Ascorbic acid and ascorbates (E 300 — 302), Citric acid and citrates (E 330 — 333), as acidity regulators, preservatives and/or anti-oxidants to prevent oxidation and/or rancidity and to increase microbiological stability have been considered and it is appropriate to authorise these uses in all meat preparations to which other ingredients than additives or salt have been added.

Op verzoek van een aantal lidstaten is het gebruik van azijnzuur en acetaten (E 260 — 263), melkzuur en lactaten (E 270, E 325 — 327), ascorbinezuur en ascorbaten (E 300 — 302), citroenzuur en citraten (E 330 — 333) als zuurteregelaars, conserveermiddelen en/of antioxidanten om oxidatie en/of het ranzig worden te voorkomen en de microbiologische stabiliteit te vergroten, onderzocht, en het gebruik ervan moet worden toegestaan voor alle vleesbereidingen waaraan andere ingrediënten dan additieven of zout zijn toegevoegd.


Acetic acid and acetates (E 260 — 263), Lactic acid and lactates (E 270, E 325- 327), Ascorbic acid and ascorbates (E 300 — 302), Citric acid and citrates (E 330 — 333), Alginates (E 401 — 404), Carrageenan (E 407), Processed euchema seaweed (E 407a), Locust bean gum (E 410), Guar gum (E 412), Tragacanth (E 413), Xanthan gum (E 415), Sodium carbonates (E 500), Acetylated distarch phosphate (E 1414) and Hydroxy propyl distarch phosphate (E 1442) belong to the group of additives for which no acceptable daily intake has been specified.

Azijnzuur en acetaten (E 260 — 263), melkzuur en lactaten (E 270, E 325 — 327), ascorbinezuur en ascorbaten (E 300 — 302), citroenzuur en citraten (E 330 — 333), alginaten (E 401 — 404), carrageen (E 407), verwerkt Eucheuma-wier (E 407a), johannesbroodpitmeel (E 410), guarpitmeel (E 412), tragant (E 413), xanthaangom (E 415), natriumcarbonaten (E 500), geacetyleerd dizetmeelfosfaat (E 1414) en hydroxypropyldizetmeelfosfaat (E 1442) behoren tot de groep van additieven waarvoor geen aanvaardbare dagelijkse inname is vastgesteld.


Citric acid C6H8O7 (purity ≥ 99,5 %)

citroenzuur C6H8O7 (zuiverheid ≥ 99,5 %)


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Determination of citric acid in feedingstuff: enzymatic determination of citric content-NADH (reduced form of nicotinamide adenine dinucleotide) spectrometric method.

Bepaling van citroenzuur in diervoeder: enzymatische bepaling van citroenzuurgehalte— NADH (gereduceerde vorm van nicotinamide-adenine-dinucleotide) spectrometrische methode.


The application concerns the authorisation of a preparation of citric acid, sorbic acid, thymol and vanillin as a feed additive for weaned piglets, to be classified in the additive category ‘zootechnical additives’.

De aanvraag betreft de verlening van een vergunning voor een preparaat van citroenzuur, sorbinezuur, thymol en vanilline als toevoegingsmiddel voor diervoeders voor gespeende biggen in de categorie „zoötechnische toevoegingsmiddelen”.


Preparation of protected microbeads containing citric acid, sorbic acid, thymol and vanillin with a minimum of:

Bereiding van beschermde microparels, bevattende citroenzuur, sorbinezuur, thymol en vanilline met minimaal:


Determination of citric acid in the additive and premixtures: (RP-HPLC-UV/DAD).

Bepaling van citroenzuur in het toevoegingsmiddel en de voormengsels: (RP-HPLC-UV/DAD).


– Class 30: ‘Spices; seasonings; mustard, mustard products; mayonnaise, mayonnaise products; vinegar, vinegar products; drinks made using vinegar; remoulades; relishes; aromatic preparations for food and essences for foodstuffs; citric acid, malic acid and tartaric acid used for flavouring for foodstuffs; prepared horse-radish; ketchup and ketchup products, fruit coulis; salad sauces, salad creams’.

– klasse 30: „Kruiden; specerijen; mosterd, bereidingen op basis van mosterd; mayonaise, bereidingen op basis van mayonaise; azijn, bereidingen op basis van azijn; dranken waarin azijn is verwerkt; remouladesaus; relish; aroma’s en aftreksels voor levensmiddelen; citroenzuur, appelzuur, wijnsteenzuur als aroma voor de bereiding van levensmiddelen; bereide mierikswortel; ketchup en bereidingen op basis van ketchup, vruchtencoulis; sladressing, romige slasaus”.


(3) The use of tartaric L(+) acid, malic DL acid, lactic and citric acid intended to correct acidity

(3) Het gebruik van L(+)-wijnsteenzuur, DL-appelzuur, melkzuur en citroenzuur om het zuurgehalte te verhogen




Anderen hebben gezocht naar : citric acid     krebs cycle     tca cycle     acetate     acetic acid     acrylic acid     alcohol acid     aromatic acid     citric acid cycle     citric acid fermentation     deoxyribonucleic acid     fatty acid     formic acid     hydrochloric acid     inorganic acid     nitric acid     organic acid     oxalic acid     phosphoric acid     phthalic acid     salicylic acid     spent acid storing     spent acid transferring     store spent acids     sulphuric acid     transfer spent acids     tricarboxylic acid cycle     


datacenter (1): www.wordscope.nl (v4.0.br)

'citric acid' ->

Date index: 2024-05-02
w