Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Any
Asphyxia by
Aspiration and inhalation of food
By food in oesophagus
Choked on
EFEMA
Emulsifier
Emulsifying agent
Food
Food baking aid
Food emulsifier
Food hygiene
Food product safety
Food quality safety
Food safety
Including bone or seed
Interruption of respiration
Nutrition
Obstruction of pharynx by food
Obstruction of respiration
Safety of food
Suffocation by

Vertaling van "food emulsifier " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
food emulsifier [ emulsifier | emulsifying agent ]

emulgator voor levensmiddelen


Association of European Manufacturers of Food Emulsifiers | EFEMA [Abbr.]

Vereniging van Europese fabrikanten van levensmiddelenemulgatoren | EFEMA [Abbr.]


emulsifier | emulsifying agent

emulgator | emulgeermiddel




Vehicles, emulsifiers

emulgator- en bindmiddel (stof in plakproef)


food safety [ food product safety | food quality safety | safety of food | food hygiene(UNBIS) ]

voedselveiligheid [ veiligheid van levensmiddelen | veiligheid van voeding | veiligheid van voedingsmiddelen | veiligheid van voedsel ]




asphyxia by | choked on | suffocation by | food [including bone or seed] | aspiration and inhalation of food [any] (into respiratory tract) NOS compression of trachea | interruption of respiration | obstruction of respiration | by food in oesophagus | obstruction of pharynx by food (bolus)

asfyxiedoor voedsel [inclusief bot of pit] | verslikkingdoor voedsel [inclusief bot of pit] | verstikkingdoor voedsel [inclusief bot of pit] | aspiratie en inhalatie van voedsel [elk] (in luchtwegen) NNO | compressie van tracheadoor voedsel in oesofagus | obstructie van ademhalingdoor voedsel in oesofagus | onderbreking van ademhalingdoor voedsel in oesofagus | obstructie van farynx door voedsel (bolus)


An adverse effect of a food that is not due to an immunologic abnormality but rather to metabolic, toxic, pharmacologic or unknown processes. Joint AAAAI/ACAAI practice parameters-Food intolerance 2014.

voedingsintolerantie


IN-CONTEXT TRANSLATIONS
The European Food Safety Authority evaluated the safety of octenyl succinic acid modified gum arabic, as emulsifier to be added to flavourings and certain other foodstuffs and expressed its opinion on 11 March 2010 .

De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) heeft de veiligheid van de toevoeging van octenylbarnsteenzuurgemodificeerde Arabische gom als emulgator aan levensmiddelenaroma’s en bepaalde andere levensmiddelen beoordeeld en heeft op 11 maart 2010 advies uitgebracht .


The Authority concluded that, based on the results of the available studies, the information on gum acacia itself and on other Octenyl succinic acid modified starches, the use of octenyl succinic acid modified gum arabic as an emulsifier in foods at the proposed uses and use levels is not of a safety concern.

De EFSA concludeerde op basis van de resultaten van de beschikbare studies, de informatie over Arabische gom zelf en over ander octenylbarnsteenzuurgemodificeerd zetmeel dat het gebruik van octenylbarnsteenzuurgemodificeerde Arabische gom als emulgator in levensmiddelen bij de voorgestelde toepassingen en hoeveelheden geen veiligheidsrisico vormt.


An application for authorisation of the use of Octenyl succinic acid modified gum arabic as an emulsifier in certain food categories and in flavourings was submitted on 12 November 2007 and has been made available to the Member States.

Op 12 november 2007 is een vergunningaanvraag voor het gebruik van octenylbarnsteenzuurgemodificeerde Arabische gom als emulgator in bepaalde levensmiddelencategorieën en in levensmiddelenaroma’s ingediend, die ter kennis van de lidstaten is gebracht.


Here in Europe, processed foods such as chocolate milk, yoghurts, health drinks and beers contain seaweed polysaccharides such as agars, carrageenans and alginates as binders or emulsifiers.

Hier in Europa bevatten bewerkte levensmiddelen zoals chocolademelk, yoghurt, gezondheidsdrankjes en bier polysachariden uit zeewier, zoals agar, carrageen en alginaat, als bindmiddel of emulgator.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
An application for authorisation of the use of Octenyl succinic acid modified gum arabic as an emulsifier in certain food categories and in flavourings was submitted on 12 November 2007 and has been made available to the Member States.

Op 12 november 2007 is een vergunningaanvraag voor het gebruik van octenylbarnsteenzuurgemodificeerde Arabische gom als emulgator in bepaalde levensmiddelencategorieën en in levensmiddelenaroma’s ingediend, die ter kennis van de lidstaten is gebracht.


The European Food Safety Authority evaluated the safety of octenyl succinic acid modified gum arabic, as emulsifier to be added to flavourings and certain other foodstuffs and expressed its opinion on 11 March 2010 (4).

De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) heeft de veiligheid van de toevoeging van octenylbarnsteenzuurgemodificeerde Arabische gom als emulgator aan levensmiddelenaroma’s en bepaalde andere levensmiddelen beoordeeld en heeft op 11 maart 2010 advies uitgebracht (4).


Since the authorisation of use of glycerol esters of wood rosins (E 445) as an emulsifier for printing on hard-coated confectionery products constitutes an update of that list which is not liable to have an effect on human health, it is not necessary to seek the opinion of the European Food Safety Authority.

Aangezien het bij de toelating van het gebruik van glycerolesters van houthars (E 445) als emulgator voor het bedrukken van suikergoedproducten met harde afdeklaag gaat om een bijwerking van die lijst die geen gevolgen kan hebben voor de gezondheid van de mens, behoeft het advies van de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid niet te worden ingewonnen.


Research and development have identified that the use of glycerol esters of wood rosins (E 445) as an emulsifier in aqueous based food colour preparations improves the mixing and integrity of the ingredients which results in a more homogenous preparation delivering good fixing and coverage properties.

Uit onderzoek en ontwikkeling is gebleken dat het gebruik van glycerolesters van houthars (E 445) als emulgator in levensmiddelenkleurstofpreparaten op waterbasis een betere vermenging en integriteit van de ingrediënten tot gevolg heeft, wat een homogener preparaat met goede fixeer- en dekkingseigenschappen oplevert.


Since the authorisation of use of glycerol esters of wood rosins (E 445) as an emulsifier for printing on hard-coated confectionery products constitutes an update of that list which is not liable to have an effect on human health, it is not necessary to seek the opinion of the European Food Safety Authority.

Aangezien het bij de toelating van het gebruik van glycerolesters van houthars (E 445) als emulgator voor het bedrukken van suikergoedproducten met harde afdeklaag gaat om een bijwerking van die lijst die geen gevolgen kan hebben voor de gezondheid van de mens, behoeft het advies van de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid niet te worden ingewonnen.


Research and development have identified that the use of glycerol esters of wood rosins (E 445) as an emulsifier in aqueous based food colour preparations improves the mixing and integrity of the ingredients which results in a more homogenous preparation delivering good fixing and coverage properties.

Uit onderzoek en ontwikkeling is gebleken dat het gebruik van glycerolesters van houthars (E 445) als emulgator in levensmiddelenkleurstofpreparaten op waterbasis een betere vermenging en integriteit van de ingrediënten tot gevolg heeft, wat een homogener preparaat met goede fixeer- en dekkingseigenschappen oplevert.




datacenter (1): www.wordscope.nl (v4.0.br)

'food emulsifier' ->

Date index: 2023-07-29
w