Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Acetate
Acetic acid
Acrylic acid
Alcohol acid
Arachic acid
Arachidic acid
Aromatic acid
Benzoic acid + salicylic acid
Butylacetic acid
Caproic acid
Capronic acid
Citric acid
DNA
Deoxyribonucleic acid
E280
Eicosanoic acid
Ester
Ethanecarboxylic acid
Extract fatty acid
Extracting fatty acid
Fatty acid
Fatty acid extracting
Formic acid
Free a fatty acid elimination process
Free fatty acid elimination measures
Free fatty acid elimination mechanisms
Free fatty acid elimination processes
Hexanoic acid
Hydrochloric acid
Icosanoic acid
Inorganic acid
Methylacetic acid
N-hexanoic acid
Nitric acid
Organic acid
Oxalic acid
Phosphoric acid
Phthalic acid
Propanoic acid
Proponic acid
Removing fatty acid
Salicylic acid
Spent acid storing
Spent acid transferring
Store spent acids
Sulphuric acid
Transfer spent acids

Vertaling van "Acid " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
organic acid [ acetate | acetic acid | acrylic acid | alcohol acid | aromatic acid | citric acid | ester | fatty acid | formic acid | oxalic acid | phthalic acid | salicylic acid ]

organisch zuur [ acetaat | acrylzuur | alcoholzuur | aromatisch zuur | azijnzuur | citroenzuur | ester | ftaalzuur | mierenzuur | oxaalzuur | salicylzuur | vetzuur | zuringzuur ]


fatty acid extracting | removing fatty acid | extract fatty acid | extracting fatty acid

vetzuren afscheiden | vetzuur extraheren | vetzuren extraheren | vetzuur afscheiden


spent acid transferring | transfer spent acids | spent acid storing | store spent acids

gebruikte zuren opslaan


arachic acid | arachidic acid | eicosanoic acid | icosanoic acid

arachinezuur | eicosaanzuur


Benzoic acid + salicylic acid

product dat benzoëzuur en salicylzuur bevat


butylacetic acid | caproic acid | capronic acid | hexanoic acid | n-hexanoic acid

capronzuur | hexaanzuur


inorganic acid [ hydrochloric acid | nitric acid | phosphoric acid | sulphuric acid ]

anorganisch zuur [ fosforzuur | salpeterzuur | zoutzuur | zwavelzuur ]


free a fatty acid elimination process | free fatty acid elimination measures | free fatty acid elimination mechanisms | free fatty acid elimination processes

processen voor de verwijdering van vrije vetzuren


E280 | ethanecarboxylic acid | methylacetic acid | propanoic acid | proponic acid

E280 | propionzuur


DNA [ deoxyribonucleic acid ]

DNA [ desoxyribonucleïnezuur ]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
For example, in apples one can find riboflavins (E 101), carotenes (E 160a), anthocyanins (E 163), acetic acid (E 260), ascorbic acid (E 300), citric acid (E 330), tartaric acid (E 334), succinic acid (E 363), glutamic acid (E 620) and L-cysteine (E 920).

In appels vindt men bijvoorbeeld riboflavinen (E 101), caroteen (E 160a), anthocyaninen (E 163), azijnzuur (E 260), ascorbinezuur (E 300), citroenzuur (E 330), wijnsteenzuur (E 334), barnsteenzuur (E 363), glutaminezuur (E 620) en L-cysteïne (E 920).


Examples include calcium carbonate (E 170), lactic acid (E 270), citric acid (E 330), pectins (E 440), fatty acids (E 570) and nitrogen (E 941).

Voorbeelden daarvan zijn calciumcarbonaat (E 170), melkzuur (E 270), citroenzuur (E 330), pectinen (E 440), vetzuren (E 570) en zuurstof (E 941).


acids, such as chromic acid, hydrofluoric acid, phosphoric acid, nitric acid, hydrochloric acid, sulphuric acid, oleum, sulphurous acids;

zuren, zoals chroomzuur, fluorwaterstofzuur, fosforzuur, salpeterzuur, zoutzuur, zwavelzuur, oleum, zwaveligzuur,


the mother liquors arising from the filtration phase following hydrolysis of the titanyl sulphate solution from installations applying the sulphate process; including the acid waste associated with such liquors, containing overall more than 0.5% free sulphuric acid and various heavy metals, including acid waste which has been diluted until it contains 0,5 % or less free sulphuric acid;

moederlogen afkomstig uit de filtratiefase na de hydrolyse van de oplossing van titanylsulfaat van installaties die het sulfaatproces toepassen, waaronder zure afvalstoffen die met deze logen zijn gecombineerd en die gemiddeld meer dan 0,5% vrij zwavelzuur en verschillende zware metalen, waaronder zure afvalstoffen bevatten die zijn verdund tot ze 0,5% of minder vrij zwavelzuur bevatten;


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
impose a definitive anti-dumping duty on imports of sulphanilic acid originating in China and India following an expiry review pursuant to Regulation 384/96 (13063/08); impose a definitive countervailing duty on imports of sulphanilic acid originating in India following an expiry review pursuant to Regulation 2026/97 and a partial interim review pursuant to Regulation 2026/97 and amending the Regulation imposing a definitive anti-dumping duty on imports of sulphanilic acid originating in China and India following an expiry review pur ...[+++]

tot instelling van een definitief antidumpingrecht op de invoer van sulfanilzuur van oorsprong uit de Volksrepubliek China en India naar aanleiding van een nieuw onderzoek bij het vervallen van de maatregelen op grond van Verordening (EG) nr. 384/96 (13063/08); tot instelling van een definitief compenserend recht op de invoer van sulfanilzuur van oorsprong uit India naar aanleiding van een nieuw onderzoek bij het vervallen van de maatregelen op grond van Verordening (EG) nr. 2026/97 en een gedeeltelijk tussentijds nieuw onderzoek op grond van Verordening (EG) nr. 2026/97 en tot wijziging van de verordening tot instelling van een definit ...[+++]


(ii) Acids, such as chromic acid, hydrofluoric acid, phosphoric acid, nitric acid, hydrochloric acid, sulphuric acid, oleum, sulphurous acids

(ii) zuren, zoals chroomzuur, fluorwaterstofzuur, fosforzuur, salpeterzuur, zoutzuur, zwavelzuur, oleum, zwaveligzuur


A claim that a food is low in saturated fat, and any claim likely to have the same meaning for the consumer, may only be made if the sum of saturated fatty acids and trans-fatty acids in the product does not exceed 1,5g per 100g for solids or 0,75g/100ml for liquids and in either case the sum of saturated fatty acids and trans-fatty acids must not provide more than 10% of energy.

De claim dat een levensmiddel arm aan verzadigde vetten is en elke andere claim die voor de consument waarschijnlijk dezelfde betekenis zal hebben, is alleen toegestaan als de som van de verzadigde vetzuren en de transvetzuren in het product niet groter is dan 1,5 g/100 g voor vaste stoffen of 0,75 g/100 ml voor vloeistoffen, en op voorwaarde dat maximaal 10% van de energetische waarde afkomstig is van de som van de verzadigde vetzuren en de transvetzuren.


A claim that a food is low in saturated fat, and any claim likely to have the same meaning for the consumer, may only be made if the sum of saturated fatty acids and trans-fatty acids in the product does not exceed 1,5g per 100g for solids or 0,75g/100ml for liquids and in either case the sum of saturated fatty acids and trans-fatty acids must not provide more than 10% of energy.

De claim dat een levensmiddel arm aan verzadigde vetten is en elke andere claim die voor de consument waarschijnlijk dezelfde betekenis zal hebben, is alleen toegestaan als de som van de verzadigde vetzuren en de transvetzuren in het product niet groter is dan 1,5 g/100 g voor vaste stoffen of 0,75 g/100 ml voor vloeistoffen, en op voorwaarde dat maximaal 10% van de energetische waarde afkomstig is van de som van de verzadigde vetzuren en de transvetzuren.


This relates in particular to the use by Argentina of malic acid (from the Latin "malum" = apple), an alcoholic acid (synthetic or natural) found in apples and acid fruits.

Het gaat hier vooral om het gebruik dat Argentinië maakt van (synthetisch of natuurlijk) appelzuur, een alcoholzuur uit appelen en zure vruchten.


It concerns, in particular, the addition of malic acid to wines, an acid extracted from apples or synthetic acid in order to correct acidity, which is a practice authorised in Argentina but prohibited in EU-produced wines.

Deze afwijking betreft met name de toevoeging aan wijnen van appelzuur, een uit appelen geëxtraheerd zuur of een synthetisch zuur om de aciditeit te corrigeren, een praktijk die in Argentinië is toegestaan, maar verboden is voor in de EU geproduceerde wijnen.




datacenter (1): www.wordscope.nl (v4.0.br)

'Acid' ->

Date index: 2022-05-30
w